foto:HNS

NEVJERICA U ST. ETIENNEU: Hrvatska prokockala 2-0 protiv Češke, navijači prekinuli utakmicu! (VIDEO)

Autor: Igor Knežević

Do kraja su Česi na krilima euforije dobro stisnuli naše, ali smo, kako god to čudno zvučalo, izvukli bod.

U drugoj utakmici na Euru Hrvatska je odigrala tek remi 2-2 s Češkom, iako smo vodili 2-0. Uoči početka utakmice, tijekom intoniranja himne Darijo Srna nije mogao suspregnuti suze. Ovo je bila posebna utakmica za njega.

Naši su dobro otvorili utakmicu, dominirajući u posjedu, u 8. minuti  prvi put smo dobro kombinirali, a udarac Brozovića otišao je ipak daleko od vratnice. U 21. minuti mogli smo povesti, Mandžukić je pobjegao u kontri, ubacio u sredinu za Perišića koji je malo ostao kratak da ugura loptu u gol.

Još bolju prigodu naši su imali u 37. minuti, nakon dobrog kombiniranja Rakitić je izbacio sjajnim potezom braniča, ali je Čech obranio. Ipak, odmah u sljedećem napadu Perišić je povukao po lijevoj strani, i pogodio sjajno u suprotni kut za vodstvo Hrvatske!

U 42. minuti Rakitić je nabacio iz prekida, a Ćorluka i Vida zasmetali su jedan drugom, te je udarac otišao pored vratnice. Na poluvrijeme smo otišli s prednošću 1-0.

U 52. minuti Česi su prvi put uputili udarac u okvri naših vrata, no to je bio mlak udarac, kojeg je Subašić lagano uhvatio.

Hrvatska je poduplala prednost u 59. minuti, Čech je lagano ispucao loptu, požrtvovni Brozović je oteo loptu Plašilu, te je dodao do Rakitića koji je genijalno prebacio Čecha za 2-0!




Odmah nakon gola Luka Modrić se uhvatio za prepone, te napustio igru, ali sa smješkom na licu te vjerojatno nije riječ o ozbiljnijoj ozljedi, no njegov izlazak iz igre puno nas je koštao. Dvije minute kasnije Mandžukić se našao u dobroj poziciji, ali je Čech spriječio njegov pokušaj.

U 66. minuti pogreška obrambenog igrača Češke, koji je pri pokušaju izbijanja gurnuo loptu do natrčalo Mandže, naš napadač pucao je odmah, i malo iznad grede.

Naši su se malo opustili, a Česi to iskoristili u 75. minuti, nakon ubačaja Milan Škoda je glavom lijepo pogodio našu mrežu, iako je dojam da je Subašić mogao obraniti taj udarac.




Mogli su naši ponovno zabiti u 80. minuti, Perišić je probio lijevi bok, lopta je došla do Brozovića, koji se lijepo okrenuo, i pucao sa 12 metara, ali je Hubnik u zadnji tren skrenuo udarac u korner.

Nažalost, u 86. minuti s tribine gdje su hrvatski navijači doletjelo je desetak baklji, zatim je eksplodirao topovski udar kraj jednog redara, te je sudac Mark Clattenburg prekinuo igru. Indicije da će se pokušati prekinuti susret tako su dobile svoju potvrdu. Na sreću nakon 3 minute neigranja utakmica je nastavljena, ali naši navijači su se tukli međusobno na tribini odakle su poletjele baklje.

Nesreća ne dolazi sama, u sudačkoj nadoknadi Domagoj Vida je u jednom duelu rukom pogodio loptu u kaznenom prostoru, a Necid je bio siguran s bijele točke, zabivši pod gredu silovito za 2-2.

Do kraja su Česi na krilima euforije dobro stisnuli naše, ali smo, kako god to čudno zvučalo, izvukli bod.

Hrvatska sad ima 4  boda, a u 21 sat Španjolska igra protiv Turske. No, ono što je sigurno, Hrvatska nije osigurala osminu finala…

———————————————————————

Hrvatska protiv Češke od 18 sati igra drugu utakmicu na Euru, a tekstualni izvještaj moći ćete pratiti ovdje. Poznati su i sastavi. Izbornik Čačić nije iznenadio sa sastavom, baš kao što smo i očekivali od prve minute protiv Češke će istrčati isti sastav kao i protiv Turske.

Autor:Igor Knežević
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.