Povratak sina razmetnoga: Robert Murić vraća se u Dinamo?!

Autor: Bruno Herljević

U Ajaxu je kako sada stvari stoje, otpisan, pa što se onda čeka?

Robert Murić bio je jedan od rijetkih mladih nogometaša Dinama koji se otvoreno suprotstavio Mamiću odbivši prihvatiti njegove uvjete ugovora. Zbog svojeg poteza ispaštao je tako što mu je određena suspenzija, da bi na koncu nakon šest mjeseci neigranja prešao u Ajax.

Sesija u Ajaxu završila je poražavajuće za Murića, nikako se nije uspio nametnuti u prvoj momčadi pa je većinu karijere u nizozemskom klubu proveo u B momčadi. No, u međuvremenu se Zdravko Mamić neočekivano pomirio s Murićevima, kojima je svojevremeno prijetio ‘čupanjem grkljana’ i otvoreno poručio, ‘ako mali ne uspije u Ajaxu ja ću ga vratit kući’.

Kako trenutno stvari stoje, priča o povratku sina razmetnoga opet je aktualna.

Otac Branko Murić otkrio je kako je Mamić još tada u svibnju htio inicirati povratak Roberta u Dinamo, ali tada to nije bilo moguće.

“Zdravko nam je tada rekao: ‘Napravit ću sve da vratim Roberta, samo recite što treba!’ Međutim, u Ajaxu je imao obećanje da će u ovoj sezoni dobiti minutažu, da se na njega ozbiljno računa i o prodaji nije bilo govora. Mamić bi tada bio pristao i na posudbu s pravom otkupa, ali nije bilo šanse”, kaže Branko Murić, prenosi Večernji.

Robertov status u Ajaxu daleko je od idealnog, trener nikako da mu ukaže povjerenje, iako je dobro odradio posao na pripremama. Stoga se Murić silno srdio nakon što nije konkurirao za prvi momčad u utakmici protiv PAOK-a u trećem pretkolu Lige prvaka.

“U pripremnim utakmicama stalno sam igrao, zabio sam jedan gol, dva puta asistirao, bio sam zadovoljan svojim nastupima. I onda dođe prva tekma, i mene nema ni blizu. Normalno da mi je bilo žao”, kaže Robert Murić, kojega je otac morao smirivati nakon utakmice.




“Smirio sam ga, ne treba raditi dramu odmah nakon prve utakmice. Rekao sam mu: ‘Budi strpljiv, pričekaj sljedeće utakmice, možda se stvari promijene…’ Imamo vremena, nikamo nam se ne žuri. Ali, ako vidimo da se na njega ozbiljno ne računa, da bi ga opet slali u Jong Ajax, u drugu ligu, na to ne bismo pristali”, kaže Branko Murić.

Pitanje od milijun eura je hoće li se Robert vratiti u Dinamo? Robert Murić tvrdi kako on o tome ne odlučuje. “Ne znam još, vidjet ćemo, ja ne odlučujem o tome”, veli Robert, a njegov otac ipak je malo obrazložio što to znači.

“Ja pristajem na sve što odluče moj sin i njegov menadžer Zoran Lemić. A, koliko znam, on nije baš za opciju s Dinamom. Ima neke repove iz prošlosti s njima… Inače, Robert ga je odmah nakon utakmice s Grcima nazvao i požalio mu se na svoj status. Vidjet ćemo što će se događati idućih dana. Najprije hoće li Robert putovati s momčadi na uzvrat s PAOK-om, a potom što će reći Lemić kad se vrati s odmora”, kaže Branko Murić.




Kada se stvari sumiraju, Dinamu očajnički treba kvalitetno krilo jer su im Pjaca i Brekalo u kratkom roku napustili klub, a kako sada stvari stoje desno krilo trebao bi preuzeti bek Stojanović. Murić nema klub, Dinamo nema krilo, Mamića nema u klubu (iako su njegovi sateliti itakako prisutni), cijena neće biti previsoka s obzirom na to da Murić nije u planovima Ajaxa i na koncu to je idealna prilika da počene ispočetka u klubu kojeg poznaje u dušu. Pravo pitanje zapravo nije hoće li se Murić vratiti, već što se čeka?

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.