POTRESNA ISPOVIJEST ADEMIJA: ‘I dalje imam traume… U kafiću tražim da mi otvore sok ispred mene’

Autor: Bruno Herljević

Za robusnim dinamovcem su vrlo teške i duge dvije godine pauze koje je proveo čekajući konačnu odluku CAS-a koji ju je pak prolongirao do krajnjih granica.

Nakon dvogodišnje suspenzije Arijan Ademi ponovo melje travnjake HNL-a i popunjava redove makedonske reprezentacije. No, za robusnim dinamovcem su vrlo teške i duge dvije godine pauze koje je proveo čekajući konačnu odluku CAS-a koji ju je pak prolongirao do krajnjih granica.

“Iza mene je teška borba, sad se puno bolje osjećam i hvala Bogu da sam opet na terenu. Jesam li uzeo doping? Nisam, a to sam uspio dokazati u kasnijem postupku nakon čega mi je smanjena kazna. Jednostavo, čekao se taj CAS koji mi je dozvolio da iznesem svoje dokaze, a oni su vidjeli da nisam svjesno ništa uzeo. Riječ je bila o kontaminaciji lijekova koji su bili legalni”, rekao je Arijan Ademi u emisiji Plavi kvart koju Dinamo objavljuje na svojem YouTube kanalu.

Kaže kako je izgubio povjerenje u sve, ali zahvaljuje klubu koji je cijelo vrijeme bio uz njega. “Ne znaš kako je to ušlo u tvoje tijelo. Sumnjao sam u sve, prijatelje, bližnje. Bilo mi je jako teško u tom periodu. Sumnjao sam da mi je netko podmetnuo. Ne vjeruješ nikome, ni obitelji… No vjerovao sam da to nekako mora izaći, da se mora dokazati kako je to ušlo u moje tijelo. Bio sam ljut, bijesan, ali kasnije shvatiš da je to život i kreneš dalje. Puno mi je pomoglo jer je klub bio iza mene koji me plaćao obje godine suspenzije. Da su me ostavili samog bilo bi mi puno teže”, otkriva Ademi.

Suspenziju je odradio, ali sada je stalno na oprezu i veli kako ima traume. “I dalje imam traume, bojim se svega, pazim na sve. U kafićima tražim da preda mnom otvore sok. Možda je to i prevelika fobija, ali nadam se da će s vremenom i to proći”, iskreno će Arijan.

Njegov povratak puno znači Dinamu jer takvog igrača plava zagrebačka momčad nema u svojim redovima. Odmah po povratku vidjelo se koliko im znači u taktičkom smislu, ali svojom energijom također. Ipak, Ademiju i dalje nije jasno kako se sve dogodilo i to će ga izgleda još dugo mučiti.

“Bio sam u reprezentaciji kad su mi javili. Sjećam se da sam spavao u sobi s cimerom na pripremama kad su me nazvali na telefon, javio se moj cimer i rekao mi da me hitno trebaju predsjednik saveza i trener u predvorju. Nisam mislio da je nešto negativno. U tom periodu sjajno mi je išlo u klubu pa sam mislio da je možda riječ o transferu ili nešto slično. Kad sam stigao dolje izbornik mi je rekao da moram hitno u Zagreb jer sam pao na doping kontroli. Nisam shvatio o čemu je riječ… Ma, jednostavno, odvratno”, raspričao se Ademi.

Ubijalo ga je, kaže, što nikome nije mogao dokazati da ništa nije uzeo svjesno. “Najviše me ubijalo što nikome nisam u početku mogao dokazati da nisam uzeo ništa svjesno. Neka zadovoljština sad mi je ipak to što sam dokazao da nisam svjesno unio ništa zabranjeno u svoje tijelo. Čini mi se da nije ostavilo ljagu na mom imenu u javnosti”, veli Ademi.




Nogometom se nije smio baviti, ali snašao se kroz druge sportove i održao je tjelesnu formu

“Stalno sam se bavio sportom. Igrao sam tenis, nekad šest, sedam sati dnevno. Počeo sam se baviti padelom, a trenirao sam kick-box. Morao sam ostati u formi. Ali, to je sad iza mene i presretan sam da se opet mogu baviti nogometom”, objasnio je Ademi.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.