FACEBOOK: AS MONACO

Porto demolirao Romu, Subašić i Monaco prošli Villarreal, Celtic priredio navijačima noćnu moru (VIDEO)

Autor: Bruno Herljević

Osim Porta, Monaca i Celtica, svoje mjesto u Ligi prvaka osigurali su Ludogorets i Legija.

Nogometaši Porta deklasirali su poprilično nervoznu Romu koja je već do 50. minute ostala bez dvojice igrača. Porto je na koncu slavio s visokih 3:0 na Olimpicu, a u prvom ogledu bilo je 1:1. Kao i i u prvom dvoboju play-offa Lige prvaka, Roma je ostala rano s igračem manje, a prije toga su već primili gol. Zabio im je u osmoj minuti stoper Felipe, no, kapetan Rome, Daniele De Rossi, po tko zna koji put u karijeri ostavlja svoju momčad na cjedilu. Veznjak je izgubio živce i brutalnim startom pokosio igrača Porta Maxija Pereiru.

Osjetilo se kako Roma više nema šanse, ali onda odmah na početku drugog poluvremena stiže novi šok. Novi brutalni start i novo isključenje, ovoga puta igru je napustio Emerson. Dvadesetak minuta kasnije Porto stiže do nedostižnog vodstva, prvo u 73. minuti zabija Layun, a potom dvije minute kasnije zabija i Corona. To je bilo i više nego dovoljno i sigurno da se Porto plasira u Ligu prvaka, a Roma će se ipak morati zadovoljiti Europskom ligom.

U Ligu prvaka plasirao se i hrvatski reprezentativni vratar, Danijel Subašić, sa svojim Monacom. Subašić je sačuvao svoju mrežu netaknutom u uzvratnoj utakmici, a pobjedonosni gol za Monaco zabio je Fabinho u sudačkoj nadoknadi što je na koncu donijelo sveukupnu prednost od 3:1 nad Villarrealom.

Najmirniji je bio Celtic koji je iz prvog susreta s Hapoel Beer-Shevom donio čak tri gola prednosti, završilo je u prvoj utakmici 5:2. Ipak, Celtic svojim navijačima priredio pravu noćnu moru. Hapoel je slavio s 2:0 i nedostajao mu je tek jedan pogodak za plasman u Ligu prvaka. Nisu bili daleko, štoviše, imali su veliku šansu već u 15. minuti preko jedanasterca, ali vratar Celtica Craig Gordon zaustavio je loptu Radija. Hapoel je do 50. minute već imao 2:0 prednost, zabili su, u 21. minuti Sahar i u 47. minuti Hoban, ali do kraja susreta nisu uspjeli zabiti gol.




Uz Porto, Monaco i Celtic, u Ligu prvaka još su se plasirali i poljska Legia i bugarski Ludogorets. Legija je odigrala 1:1 s Dundalkom, ali ukupno je bilo 3:1, dok je Ludogorets u gostima kod Plzena odigrao 2:2, a ukupno je bilo 4:2 za Bugare.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.