HINA/EPA/ALESSANDRO DI MARCO

POČINJE LIGA PRVAKA! Mandžo brani tvrđavu od ubojitih Engleza, Modrić spašava sezonu protiv Neymara!

Autor: HINA/B.H.

Bit će to sudar sjajne obrane torinske 'Stare dame', koja je u zadnjih 16 utakmica utakmica primila samo jedan pogodak, te fantastičnog napadača Harryja Kanea

Nakon zimske pauze nastavlja se borba za trofej nogometne Lige prvaka. Ovoga tjedna na rasporedu su prve četiri utakmice osmine finala elitnog natjecanja ‘Starog kontinenta’.

U utorak će Juventus ugostiti Tottenham, dok Manchester City gostuje u Baselu. U srijedu su na rasporedu utakmice Real Madrid – PSG, te Porto – Liverpool. Idućeg tjedna su preostale četiri utakmice. U utorak 20. veljače snage će odmjeriti Bayern – Bešiktaš, te Chelsea – Barcelona, a dan kasnije su utakmice Šahtar – Roma i Sevilla – Manchester United.

Jedan od derbija osmine finala svakako je ogled Juventusa i Tottenhama. Bit će to sudar sjajne obrane torinske ‘Stare dame’, koja je u zadnjih 16 utakmica utakmica primila samo jedan pogodak, te fantastičnog napadača Harryja Kanea koji je ove sezone zabio 32 gola.

“Ispred nas je velika utakmica i čeka nas težak posao. Želimo vidjeti gdje smo u odnosu na najbolje. Juventus je bio fantastičan posljednjih godina u Ligi prvaka,” poručio je Kane.

Tottenham je u iznimno teškoj skupini bio prvi ispred branitelja naslova Real Madrida i Borussije Dortmund. U šest kola ostvarili su pet pobjeda i jedan remi.

“Tottenham ima odličnu momčad. Iznimno su opasni u napadu, ali ipak nešto slabiji u posljednjem redu. Međutim, vjerujem kako je Juventus kvalitetniji,” kazao je talijanski stručnjak Marcelo Lippi.

U domaćim redovima neće biti Juana Cuadrada, Paula Dybale i Blaisea Matuidija, a upitan je i nastup Andrea Barzaglija. Hrvatski reprezentativac Mario Mandžukić trebao bi biti u prvom sastavu torinskog kluba. S druge strane Tottenham dolazi u Torino bez Tobyja Alderweirelda koji još nije spreman za ovako teške utakmice.




“U dobroj smo formi, ovo je najbolje vrijeme za igranje protiv Juventusa. Rezultati protiv Manchester Uniteda, Liverpoola i Arsenala su nam dali povjerenje. Sada znamo da se možemo suočiti s velikim timovima,” smatra trener londonskog sastava Mauricio Poshettino.

Juventus je u Europi odigrao 44 utakmice protiv Engleza ostvarivši pritom 18 pobjeda, dok je Tottenham u 15 susreta protiv klubova s ‘čizme’ slavio pet puta.

Mnogo manje neizvjesnosti očekuje se u susretu između Basela i Manchester Cityja. Premda Pepe Guardiola ne može računati na Leroyja Sanea, Fabiana Delpha, Benjamina Mendyja i Gabriela Jesusa, dok je David Silva upitan, bila bi prava senzacija kada bi ‘Građani’ zapeli u ovoj rundi natjecanja.




“Borit ćemo se za trofeje u svim natjecanjima. Imamo dovoljno kvalitetnu ekipu koja je to sposobna učiniti,” poručio je Guardiola.

Basel je ove sezone već igrao protiv jednog Manchestera, ali ne Cityja već Uniteda i to u skupini. Na svom travnjaku je slavio 1-0, dok je na Old Traffordu izgubio 0-3. Švicarci su do sada odigrali čak 28 europskih utakmica protiv engleskih klubova upisavši sedam pobjeda i 13 poraza, dok City nikada nije igrao protiv nekog švicarskog kluba.

RASPORED
Utorak – 13. veljače:
Juventus – Tottenham
Basel – Manchester City

Srijeda – 14. veljače:
Real Madrid – PSG
Porto – Liverpool

Utorak – 20. veljače:
Bayern Munchen – Bešiktaš
Chelsea – Barcelona

Srijeda – 21. veljače:
Šahtar – Roma
Sevilla – Manchester United

UZVRATNI SUSRETI

Utorak – 6. ožujka
PSG – Real Madrid
Liverpool – Porto

Srijeda – 7. ožujka:
Tottenham – Juventus
Manchester City – Basel

Utorak – 13. ožujka:
Roma – Šahtar
Manchester United – Sevilla

Srijeda – 14. ožujka:
Bešiktaš – Bayern Munchen
Barcelona – Chelsea

Autor:HINA/B.H.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.