POČETAK KRAJA! Bilić na rubu otkaza i već su mu našli zamjenu, evo o kome je riječ…

Autor: Bruno Herljević

Ipak, ima tu i dobrih vijesti za Bilića. Pred njim je reprezentacijska stanka u kojoj stigne presložiti redove i riješiti sve nesuglasice, a nakon toga ga čeka malo lakši raspored u kojem može vratiti momčad u formu.

Jasno je već svima kako se Slavenu Biliću trese stolac u West Hamu, nakon sedam odigranih kola i Premiershipu Čekičari su u zoni ispadanja na 18. mjestu. Bilić nikako ne uspijeva uspostaviti igru na prošlosezonskoj razini, a kako čelnici kluba imaju velike ambicije što se tiče ove sezone, ponovo su najavljivali pohod na sam vrh tablice, tako je sve izglednije da će se uskoro riješiti Bilića ne počne li West Ham pobjeđivati.

Negativan niz je prekinut u subotu protiv Middlesborouga, ali nažalost West Ham nije slavio na svom stadionu, odigrali su tek 1:1 i to su se jedva spasili, odnosno, izvukao ih je Payet svojom genijalnošću. E sada, ako ste mislili da su hrvatski mediji oštri prema trenerima kada kola krenu niz brdo, onda niste upoznati s britanskim ‘modus operandijem’. Hajka na Bilića zahuktala se nakon poraza od Swanseaja, odnosno, još ranije nakon ispadanja od Astre u Europskoj ligi. Srećom, to se nije intenziviralo do sada jer je Bilić bio omiljen kod ‘sedme sile’, ali potrošio je sve kredite i krenule su špekulacije o smjeni.

Eto, nakon (ne)uspjeha protiv M’borougha krenuli su napisi o Bilićevoj smjeni i već se našao njegov nasljednik, odnosno, trenutno su u opticaju dva imena. Iako je još uvijek sve u sferi nagađanja, Express je objavio imena dvojice potencijalnih nasljednika, a riječ je o Rudiju Garciji i Robertu Manciniju.

Obojica su trenutno bez posla. Garcia je dobio otkaz u Romi u siječnju, a Mancini je sporazumno raskinuo ugovor s Interom na ljetos. Ipak, ima tu i dobrih vijesti za Bilića. Pred njim je reprezentacijska stanka u kojoj stigne presložiti redove i riješiti sve nesuglasice, a nakon toga ga čeka malo lakši raspored u kojem može vratiti momčad u formu.

West Ham prvo ide u goste Crystal Palaceu, pa onda kod kuće igraju sa predzadnjim Sunderlandom. Tu se ugurao i Chelsea, koji nije baš u najboljoj formi, a u kolu iza toga idu u goste Evertonu koji ove sezone igra sjajno. Nakon te utakmice stiže im posljednja momčad prvenstva, Stoke City. Realno, Bilić ima velike šanse u trima od pet utakmica, a klub i navijači će vjerojatno očekivati pobjede protiv Crystal Palacea, Sunderlanda i Stokea, dok će biti malo blaži s Evertonom i Chelseajem. Upropasti li Bilić i ovaj lakši raspored sigurno je kako polako može reći zbogom West Hamu.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.