Photo: Marko Jurinec/PIXSELL

POČELO ISUŠIVANJE ‘MOČVARE’: Uhićen povjerenik i nogometni suci, namještali utakmice za tri tisuće kuna!

Autor: HINA

Okrivljeni nogometni suci su od predstavnika nogometnih klubova primali novčane naknade u iznosima od 400,00 do 3.000,00 kuna.

Nakon što je Uskok pokrenuo istragu protiv 22 osobe među kojima su suci i sportski djelatnici Županijskog nogometnog saveza Brodsko-posavske županije, oglasio se predsjednik Županijskog nogometnog saveza Brodsko-posavske županije Dubravko Galović.

“Za sve informacije, vezano za ova događanja, doznao sam iz medija. Privedeni su navodno zbog narušavanja regularnosti organiziranja nogometnih utakmica, odnosno davanja i primanja mita i utjecanja na konačne ishode rezultata,” kazao je Galović dodavši: “Županijski savez pozdravlja i podržava sve aktivnosti institucija koje sprječavaju i suzbijaju ovakve anomalije u nogometu, te posebno onih koji utječu na integritet nogometa uopće.”

Galović je naglasio da su sudačke stručne komisije samostalne u svom radu.

“One određuju svoje povjerenike, koji jednako tako određuju svoje suce koji sudjeluju u organizaciji nogometnih utakmica, Još jednom naglašavam, apsolutno su jedan samostalan čimbenik u ovom sustavu,” rekao je Galović.

Uskok je zbog osnovane sumnje u primanje i davanje mita kako bi se na nogometnim utakmicama 2. županijske lige Brodsko-posavke županije osiguralo pristrano suđenje u korist određenih klubova pokrenuo istragu protiv 21 osumnjičenika iz Hrvatske te jednog stranca sa stalnim boravkom u Hrvatskoj.

U Uskoku sumnjaju da je prvookrivljenik, kao povjerenik za suđenje Županijskoga nogometnog saveza Brodsko-posavske županije, od 21. travnja do 23. svibnja “za dogovorenu novčanu naknadu od 200,00 do 500,00 kuna po utakmici, delegirao kao glavne ili pomoćne nogometne suce koji su bili spremni pristrano suditi”.

Okrivljeni nogometni suci su od predstavnika nogometnih klubova primali novčane naknade u iznosima od 400,00 do 3.000,00 kuna. Prema neslužbenim informacijama među osobama koje se sumnjiče za primanje i davanje mita je najmanje jedan pripadnik Hrvatske vojske kojeg je na jučer obavljeni razgovora u slavonskobrodskoj policiji dopratila vojna policija.




Autor:HINA
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.