Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

POČELA UHIĆIVANJA HULIGANA iz St. Etiennea: Među njima i jedan profesionalni sportaš!

Autor: I.K.

Navijači su prepoznati na temelju video zapisa u vrijeme nereda na stadionu te im je određen istražni zatvor.

Hrvatska policija počela je privoditi izgrednike s utakmica hrvatske reprezentacije na Euru u Francuskoj, a prvi navijači uhićeni su u Splitu i Šibeniku. Splitska policija tijekom vikenda je privela četvoricu osumnjičenih za ubacivanje baklji u teren na utakmici između Hrvatske i Češke u St. Etienneu.

Kako neslužbeno doznajemo, navijači su prepoznati na temelju video zapisa u vrijeme nereda na stadionu te im je određen istražni zatvor. Uhićeni su na kućnim adresama.

Privedeni u Splitu su dobi od 19 do 25 godina, a među njima je profesionalni igrač vaterpola koji je igrao za Mornar – Brodospas, a danas igra u Italiji. Negirao je da je počinio djelo. Kaže da se profesionalno bavi sportom i navija za Hajduka, ali da nije pripadnik Torcide i da nema ništa protiv HNS-a. Tvrdi da se branio od napada. Ima status vrhunskog sportaša jer je bio juniorski prvak svijeta u vaterpolu. Kazao je kako je njemu svaki navijački nered odiozan. I ostali su negirali izazivanje nereda.

Tijekom današnjeg jutra PU Šibensko-kninska potvrdila je i uhićenje 28-godišnjaka s područja Šibenika, a u priopćenju policije se navodi da je 28-godišnjak sudjelovao u mnoštvu koje je nasiljem prema drugim osobama ugrožavalo javni red i mir tijekom utakmice, te da je i druge navijače poticao na nasilje.

Prema neslužbenim informacijama, riječ je o pripadniku Torcide kojeg se sumnjiči da je bacao baklje u teren i sudjelovao u izazivanju prekida susreta. Protiv njega je podnesena prijava za djelo izazivanja nereda, za što je zapriječena kazna od pola godine do pet godina zatvora. Slijedi mu ispitivanje u državnom odvjetništvu, nakon kojeg bi kao i u splitskom slučaju mogao završiti u pritvoru.

Uhićen je na temelju videosnimki i fotografija s utakmice, a presudila mu je specifična tetovaža koja je policiji poslužila kao dokaz da je upravo on nasilnik iz Francuske. Još je jedna osoba sa šibenskog područja bila obuhvaćena kriminalističkim istraživanjem za isto kazneno djelo, ali policija nije uspjela pribaviti dovoljno dokaza za podizanje kaznene prijave.

Autor: I.K.

VEZANE VIJESTI

ZADNJE VIJESTI