30.09.2017., Vis, otok Vis - Pierce Brosnan nakon sto je popio kavu u lokalnom kaficu susreo se sa suprugom Keely Shaye Smith te su zajedno isplovili na jahti. Photo: Matija Habljak/PIXSELL

Planirate Svjetsko pratiti u kafiću? Ništa od toga! Evo zašto

Autor: dnevno.hr

Ovo bi moglo zabrinuti ljubitelje nogometa.

Ugostitelji u Đakovu i okolici strahuju uoči Svjetskog nogometnog prvenstva zbog najave da će se u gradu strogo provoditi Zakon o buci što pak znači da vlasnici ugostiteljskih objekata ne smiju postavljati televizore na ljetne terase svojih objekata. Televizori ne bi stvarali toliki problem, javlja Glas Slavonije da se ne radi o Svjetskom prvenstvu kojega građani vole gledati baš po omiljenim kafićima i terasama u društvu prijatelja što postaje upitno.

”Revoltirani, ugostitelji su se samoinicijativno sastali odlučni u tome da se konačno počnu rješavati problemi, kojih nije malo, a sve je kulminiralo informacijom da će se u našem gradu striktno provoditi Zakon o buci, koji zabranjuje puštanje glazbe i ostalu buku nakon 23 sata, te zabrana postavljanja TV-a”, rekla je za spomenuti medij predsjednica Ceha ugostitelja Nada Prskalo Ališić te dodala kako je ta problematika poznata i Gradu. Prema Službenog glasniku Grada Đakova koji datira iz 2015.godine ugostitelji su dužni osigurati da se nakon 23 sata ne čuje glazba izvan prostora objekta, a jednako tako dužni su spriječiti stvaranje buke kako u samom objektu tako i ispred njega, objasnila je Prskalo Ališić.

”Održan je sastanak sa sanitarnom inspektoricom zaduženom za ovu problematiku i mogu reći da se poduzima sve što se može kako bi se riješio ovaj problem. Zakon o buci predviđa da jedinica lokalne samouprave može donijeti odluku o promjeni, a donijeti ju može Gradsko vijeće”, objasnio je gradonačelnik Marin Mandarić uz opasku da bi se promjene mogle odnositi na korzo i Jelačićevu ulicu, ali i da se traži najbolje rješenje kako bi svi bili zadovoljni.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.