Izvor: Juventus.com/Daniele Bottallo

PJACIN TRANSFER DOVEO MODRE U ELITNI RAZRED: Dinamo peti u Europi po zaradi!

Autor: Bruno Herljević

Kada se pogledaju samo transferi u ovome stoljeću, Dinamo je na igračima zaradio 215.8 milijuna eura

Dinamo je zaključio rekordan transfer od otprilike 23 milijuna eura koliko je talijanski Juventus platio za Marka Pjacu, a samim time Marko je postao i najskuplji igrač HNL-a do sada. No, ovaj transfer povukao je za sobom i jednu zanimljivost, naime, Dinamo je u posljednjih deset godina ostvario frapantan prihod od transfera koji ga je smjestio u sam vrh Europe i svijeta po visini zarade na igračima.

Do sada je Pjacin rekord držao Luka Modrić za kojeg je Tottenham platio 21 milijun eura, a spomenimo kako je Pjaca već šesti Dinamov igrač vrijedniji od deset milijuna eura i dvadeseti igrač vrijedniji od pet milijuna eura. Isto tako Pjacin transfer 17. je po visini odštete ovoga ljeta, a prvi je Hulkov 55.8 milijuna eura.

No, kada se pogledaju samo transferi u ovome stoljeću, Dinamo je na igračima zaradio 215.8 milijuna eura i drži visoko 53. mjesto na svjetskoj ljestvici. I sada dolazimo do interesantne činjenice, naime, kada se odbije cifra koju je Dinamo potrošio na dovođenje pojačanja, dolazi se do brojke od 158.36 milijuna eura čiste zarade. Dinamo je po toj brojci 11. klub na svijetu po zaradi, a u Europi su na nevjerojatnom šestom mjestu.

U posljednjih deset godina Dinamo je zaradio glavninu tog novca, odnosno, 124.13 milijuna eura i prema tom podatku deveti je na svijetu i peti u Europi. Ispred njih su samo Lille (168.2 mil. eura), Udinese (190.7 mil. eura), Benfica (251.1 mil. eura) i Porto (358.2 mil. eura).

>>> PODACI O KOJIMA SVI ŠUTE: Mamić u Dinamo donio gotovo 200 milijuna eura, a klub krpa kraj s krajem

 




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.