Facebook
Facebook

PJACA NA PRAGU VELIKOG TRANSFERA: Mamić s Juventusom postigao neobičan dogovor

Autor:

Čini se kako je Dinamo sve dogovorio s Juventusom, a čeka se samo liječnički.

Pratite li dovoljno aktivno nogomet, odnosno, onu poslovnu sferu koja uključuje transfere, onda ćete iz iskustva znati kako je s Talijanima zanimljivo poslovati jer su tamošnji mediji gotovo opsjednuti transferima. Iz dana u dan špekulacije i nagađanja se mijenjaju, a pogotovo ako je riječ o vrućoj robi kao što je Marko Pjaca. Naime, hrvatski reprezentativac i krilni igrač Dinama, već je mjesecima top tema talijanskih medija. Premještali su ga iz Intera u Milan pa u Napoli, Romu, a na koncu su zagrizli za Juventus.

S ovim potonjim klubom Dinamo je navodno dogovorio sve, barem tako tvrdi Gazzetta dello Sport. U posljednje vrijeme iz opticaja su ispali svi ostali klubovi i fokus je isključivo na Juventusu, a kada se to dogodi u talijanskim medijima, onda je gotovo sigurno da će igrač tamo i preći. Njihova je pretpostavka kako bi se transfer trebao odviti uskoro, ali nisu precizirali kada jer su se nedavno opekli kada u pisali kako Pjaca ide na liječnički u Inter. Visina odštete koji bi Juve trebao isplatiti Dinamu bila bi 22.5 milijuna eura, što znači kako je Stara dama uspjela smanjiti cifru koju je Dinamo do sada tražio, odnosno, s 25 milijuna na spomenutih 22.5 milijuna eura. To je zapravo prava rijetkost kod pregovaranja s Mamićem, koji ovoga puta s mjesta savjetnika vodi pregovore, jer do sada gotovo nikada nije smanjivao odštetu već je inzistirao na višoj. Kako je Juventusu to uspjelo za sada se ne zna.

Juventus se ove sezone odlučio drastično pojačati i napasti Ligu prvaka, do sada su doveli Pjanića iz Rome, Benatiju iz Bayerna i Alvesa i Barcelone, a pojačavanje bi trebao kompletirati Marko Pjaca. Iako Gazzetta ne piše kada će Pjaca na liječnički, ostali mediji nagađaju kako bi to moglo biti već ovoga četvrtka. Hoće li Mamić isposlovati jednokratnu uplatu ili će pak Juventusovi pregovarači izvojevati obročno plaćanje, još se ne zna, ali moguće je da se ovoga puta nađu negdje na sredini, što također nije u Mamićevom stilu jer su dogovori do sada gotovo uvijek odlazili višestruko u Dinamovu korist.

Propadne li nekim slučajem ovaj transfer u redu već stoji Adriano Galliani koji je nedavno osobno došao u Zagreb kako bi pregovarao o dolasku Pjace u Milan. No, Pjacin agent, Marko Naletilić, otkrio je za Gazzettu kako je Marku najvažnije da u novoj sezoni njegov novi klub igra Ligu prvaka, a Milan nažalost ne spada u tu konkurenciju jer su sezonu završili na sedmom mjestu.

Autor:

ZADNJE VIJESTI