Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Piromansku feštu Torcide zasjenili Armada i Rudeš Boysi: Međusobno se častili sočnim uvredama, a onda je na red došao HNS

Autor:

Korektna i sportska atmosfera na stadionu ŠC Rudeš narušena je u drugom poluvremenu.

U okviru projekta “Izravna prevencija navijačkoga nasilja” promatrači HHO-a pratili su utakmice osmine finala Hrvatskoga nogometnog kupa te su na temelju izravnog uvida i prikupljenih podataka zabilježili sljedeća događanja:

NK Bjelovar : GNK Dinamo 1 : 2

Utakmica osmine finala Hrvatskoga kupa odigrana u utorak 25. listopada 2016. u 14.00 sati na Gradskom stadionu Bjelovar. Oko 1.300 gledatelja okupilo se na bjelovarskom stadionu, a među njima vidljiva je bila izdvojena grupa Bad Blue Boysa, njih blizu stotinjak. Većinu utakmice, sve do 60. minute, BBB su mirno promatrali utakmicu s tim da su vidljivo istakli tri portreta Zdravka Mamića s prekriženom glavom. Od 60. minute BBB su se oglasili uglavnom uvredama na račun Zdravka Mamića, a u 74. minuti skandiraju „Mamiću Cigane, odlazi iz svetinje“, da bi svoje nekorektno navijanje nastavili i nakon posljednjeg sučevog zvižduka vičući „Mamiću Cigane“, „Mamiću majmune“.

NK Solin – HNK Hajduk 1 : 2

Utakmica osmine finala Hrvatskog kupa odigrana je 26. listopada 2016. na igralištu kod Jadra u Solinu pred oko 2000 gledatelja od kojih oko 300 pripadnika Torcide. U 11., 39. i 40. minuti aktivirana je po jedna dimna naprava. U 66. minuti Torcida je na igralištu Solina napravila malu piromansku feštu paleći 18 dimnih naprava u različitim bojama. Potom, nakon nekoliko minuta aktiviraju jednu baklju u publici i jednu dimnu napravu.

NK Šibenik – NK Osijek 1 : 2

Utakmica osmine finala Hrvatskog kupa odigrana je 26. listopada 2016. na stadionu Šubićevcu u Šibeniku pred oko 400 gledatelja . Susret je protekao bez izgreda.

NK RUDEŠ : HNK RIJEKA 3 : 5 (3 : 3)

Utakmica osmine finala Hrvatskoga kupa odigrana je u srijedu 26. listopada 2016. godine u Zagrebu na stadionu ŠC Rudeš pred oko 800 gledatelja, od kojih je bilo pedesetak pripadnika navijačke skupine Armada te oko tridesetak žestokih navijača NK Rudeš.

Prvo poluvrijeme jako zanimljive utakmice s nevjerojatnim preokretima, proteklo je u izuzetno korektnom i sportskom ozračju.

Korektna i sportska atmosfera na stadionu ŠC Rudeš narušena je u drugom poluvremenu. Prvo u 61. minuti kada žestoki navijači NK Rudeša pale jednu baklju, zatim u 64. min. kad pripadnici Armade dovikuju „Purgerske pičke“, te u 67. minuti skandiranjem Armade „Svima nama Mišo, Mišo, kurac pušio“.

U 73. minuti neki navijači NK Rudeša pjevaju „Šugava Rijeko puna si Srba, ne brini Rijeko ima još vrba“, a nakon toga (74 min.) pripadnici Armade skandiraju „U Zagrebu živi gamad ta, gamad purgerska, sramota hrvatska“, a u 75. minuti „Mrzim Dinamo, mrzim Hajduka“, te u 78. minuti „Purgerske pičke“. U 80. minuti navijači Rudeša pale još jednu baklju, dok u 80. minuti pripadnici Armade skandiraju „HNS pederi, nogomet ste sjebali“.

Uvredljiva i prostačka dovikivanja nastavila su s u 8. minuti produžetka kad pripadnici Armade dovikuju „HNS pederi, nogomet ste sjebali“, u 25 min. „Jebačemo Zagreb cijeli i Cibonu i Dinamo“, zatim u 26. min. „U Zagrebu živi kamatar, sramota purgerska“, da bi u 28. min. Završili s „Purgerske pičke, jebo vas Mamić“.

U 28. minuti nastavka neki navijači NK Rudeš opetovano pjevaju „Šugava Rijeko puna si Srba, ne brini Rijeko ima još vrba“, a pred sam kra,j u 29. minuti produžetka, pripadnici Armade skandiraju „Purgerske pičke“, odnosno (29. min. produžetka) pjevaju svoj vulgarni refren „Kako je dobro jebati te opet, staviti kitu u tvoju ritu…“

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.