Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

Petev uoči ogleda s Juventusom: ‘Pokušat ćemo izgledati kao momčad (?!), ne bojim se poraza’

Autor: Bruno Herljević

Dinamo u srijedu 7. prosinca igra protiv Juventusa u Torinu, a utakmica je to u kojoj će Modri imati jedinu posljednju priliku za popravljanje ugleda, odnosno, za zabijanje kojeg pogotka ili čak osvajanja kojeg boda.

Pred Dinamom je posljednja utakmica grupne faze Lige prvaka. Dinamo u srijedu 7. prosinca igra protiv Juventusa u Torinu, a utakmica je to u kojoj će Modri imati jedinu posljednju priliku za popravljanje ugleda, odnosno, za zabijanje kojeg pogotka ili čak osvajanja kojeg boda. Utakmicu su najavili trener Ivajlo Petev i stoper Filip Benković.

Petev je naglasio da će Dinamo protiv Juventusa pokušati izgledati kao momčad, što god bi to trebalo značiti. “Predstoji nam posljednja utakmica Lige prvaka, pokušat ćemo odigrati dobro, da izgledamo kao momčad. Juventus je sjajna momčad i u međusobnoj utakmici možemo samo izvući pozitivne zaključke”, započeo je Petev pa nastavio o stanju u momčadi, “Samo Jonasa nema zbog tri žuta kartona dok svi ostali koji su u kadru mogu započeti sutrašnju utakmicu”, veli bugarski strateg.

Poraza se, kaže, ne boji. “Ne bojim se velikog poraza i psihološkog utjecaja na momčad. Nadam se da će svi koji sutra zaigraju odigraju dobro, sa željom, htijenjem i borit ćemo se za svaku loptu. Siguran sam da ćemo odigrati dobru utakmicu”, komentirao je Petev, a onda se susreo s bolnim pitanjem, Dinamo ove sezone nije osvojio ni boda, a nije zabio niti jedan gol. Petev to komentira kratko, “Pokušat ćemo sutra, znamo da će biti teško, nama je motiv igranje u Ligi prvaka”.

Kakva je atmosfera u momčadi nakon derbija? “Analizirali smo kako smo igrali i atmosfera je dobra. Još jednom ponavljam, sami smo krivi zbog mnogobrojnih promašenih prilika u prvom dijelu i pogotka koji smo primili”, zaključio je trener prije odlaska u Torino.

Filip Benković jedna je od svijetlih točaka Dinamove momčadi u proteklih par utakmica, a protiv Juventusa čeka ga vjerojatno okršaj s Mariom Mandžukićem. “Znamo svi kako je Mandžukić napadač svjetske klase te znamo njegove mogućnosti. Međutim, ne smijemo se nikog bojati, već pokušati odigrati svoju igru”, veli Benković.

Govorio je stoper i o atmosferi u svlačionici nakon remija s Rijekom. “Dobra je atmosfera nakon derbija s Rijekom, iako nam je žao što nismo iskoristili prilike koje smo imali. Okrećemo se dalje, moramo nastaviti raditi naporno jer je jedino to pravi put”, komentira Benković.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.