Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

Petev skroman uoči Hajduka: ‘Ne izgledamo baš najbolje, ali vratit ću Dinamo na pravi put’

Autor: Bruno Herljević

Činjenice govore sve, Hajduk dolazi rasterećen na Maksimir, a sav pritisak je na Dinamu i novom treneru Petevu.

Pred Dinamom je težak ligaški okršaj, odnosno derbi s Hajdukom na Maksimiru. Modri u nedjelju na svojemu terenu u 17 sati dočekuju Hajduk koji je u dobroj formi za razliku od Dinama koji je u pet proteklih utakmica izgubio četiri. U međuvremenu je Dinamo vodio Željko Sopić, a nakon utakmice s Juventusom klupu je preuzeo bugarski strateg Ivajlo Petev. Sopić je preuzeo ulogu pomoćnog trenera, a Petev je krenuo raditi s momčadi istoga dana službenog predstavljanja. Odrađena su dva treninga, odnosno odradit će se još jedan uoči nedjeljnog derbija. Petev je tako dobio barem mali uvid u ono s čime raspolaže za okršaj s Hajdukom.

“Zadovoljan sam angažmanom svojih igrača na treningu, ne izgledamo baš najbolje, ali ovo je derbi i moramo igrati pametno. Drugačija je psihologija u ovakvim utakmicama, a vjerujem da će Dinamo uzeti tri boda. Momci će ginuti na terenu i dati sto posto od sebe”, kazao je Petev uoči derbija.

Glavno je pitanje bilo hoće li sutra zaigrati problematični Ante Ćorić i Adrian Šemper koji je posljednjih dana na udaru zbog serije loših obrana u proteklim utakmicama. Petev krije sastav i dalje i ne daje nagovještaj što će se dogoditi s mladim dvojcem, kao ni tko će zaigrati protiv Hajduka.

Dinamo će konačno na derbiju imati kvalitetnu podršku s tribina, a toga je svjestan i Petev. “Sretan sam što će stadion biti pun i što toliko navijača dolazi podržati Dinamo, zato trebamo ostaviti srce na terenu”, kaže Petev koji nije previše htio komentirati protivnika. “Zanima me samo Dinamo kojeg ću vratiti na pravi put, na autocestu”, kazao je Petev.

Uz Peteva, utakmicu je komentirao i kapetan Domagoj Antolić koji je još pod dojmom loših rezultata i činjenice da Dinamo zaostaje za Rijekom čak sedam bodova. “Dugo nismo imali takav zaostatak, ali mislim da bi nas Petev mogao vratiti na pobjedničke staze. Veselimo se derbiju i nadamo se da ćemo pobjedom podići samopouzdanje”, komentira Antolić.

Dinamo je prije nešto više od mjesec dana bio uvjerljiv na Poljudu s 4:0, no, tadašnja atmosfera bila je neusporedivo bolja nego što je danas. “Atmosfera je tada bila puno bolja, imali smo samo dobre rezultate, dobivali smo utakmice i bili u izvrsnoj formi, a sada dolazi Hajduk s odličnim rezultatima, a mi smo u padu”, kaže Antolić.

Činjenice govore sve, Hajduk dolazi rasterećen na Maksimir, a sav pritisak je na Dinamu i novom treneru Petevu. Pritisak pobjede je tu, remi na Maksimiru bi svakako bio loš početak, automatski je tu pritisak na neke igrače koji su već dulje vremena izvan forme, naglasak na napadače, pritisak je i na Petevu koji je na svoju ruku preuzeo Dinamo prije vremena (trebao je tek u ponedjeljak) i naravno tu je povratnička publika koja ipak očekuje moćni Dinamo…




Sve u svemu, težak debi, možda i najteži za Peteva do sada, no, to je odlična prilika da vidimo kako se Bugar nosi sa pritiskom.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.