Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

PETEV IMA PETLJE: Novi trener Dinama povukao riskantan potez zbog kojeg bi mogao izletjeti iz kluba!

Autor: Bruno Herljević

Preuzeo je Bugarin veliki teret na sebe, to mu se mora priznati jer ako podbaci istog trena će osjetiti na koži kako je to kada se izgubi utakmica u Dinamu. Bilo kako bilo, pred Petevom je velik posao i vjerojatno najteži debi do sada...

Dinamo će u četvrtak službeno predstaviti novog trenera, Bugarina Ivajla Peteva. Malo se o Petevu zapravo zna, čovjek je uspješno stvorio Ludogorec koji i danas igra nogometni stil koji je on ustrojio, ostvario je solidne rezultate s Levski Sofijom i Limasolom, ali nije napravio baš ništa spektakularno s reprezentacijom Bugarske, ali realno nije ni mogao s obzirom na to da se Bugarska ne može pohvaliti nekim izvanserijskim igračima. Poznato je kako nije omiljen kao trener u rodnoj mu zemlji, štoviše, mnogi su jedva čekali da ode. No, to ne znači baš ništa, ta slično su govorili i o Biliću kada je posrnuo s reprezentacijom, pa eto ga sada u Premiershipu.

No, jednu zanimljivu činjenicu saznali smo o Petevu, a to je da čovjek zaista ima petlje. Naime, on već danas, nakon što ga klub službeno predstavi, kreće trenirati s momčadi, a u nedjelju će po prvi puta voditi momčad i to u derbiju 11. kola na Maksimiru protiv Hajduka. To se zove pravo ‘vatreno krštenje’ jer Petev sjeda na klupu ‘ranjenog’ Dinama protiv Hajduka koji je u zanosu. Peteva je dočekala neugodna situacija Dinamo je nagomilao nekoliko poraza, od Osijeka su izgubili 0:1, od Lyona 0:3, od Rijeke 2:5 i od Juventusa 0:4, a ukupna gol razlika u u tim utakmicama je 2:13. No, to nije sve. U slučaju da Rijeka pobijedi Istru, a Dinamo podbaci na Maksimiru, Riječani će se odlijepiti na sedam bodova, a Dinamo bi tada pao na četvrto mjesto, a dobro znamo što tolika prednost znači u HNL-u.

Petev je ovim potezom definitivno pokazao da ima petlje. Malo koji trener bi ovako postupio, a ima opciju u kojoj može preuzeti momčad u reprezentacijskoj stanci i na miru preslagivati redove i uspostaviti treninge. Petev se požurio pa tako vjerojatno neće stići pogledati i upoznati sve igrače, a vodit će derbi nakon samo tri odrađena treninga, ovog u četvrtak, u petak i u subotu. Preuzeo je Bugarin veliki teret na sebe, to mu se mora priznati jer ako podbaci istog trena će osjetiti na koži kako je to kada se izgubi utakmica u Dinamu. Bilo kako bilo, pred Petevom je velik posao i vjerojatno najteži debi do sada…

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.