Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Petar Krpan preuzeo hrvatsku reprezentaciju do 17 godina, a pomagat će mu još jedan biviši reprezentativac

Autor: HINA

Krpan je HNS-ov instruktor nogometa za središte Osijek i već je sudjelovao u radu mlađih reprezentativnih selekcija Hrvatske.

Bivši hrvatski nogometni reprezentativac Petar Krpan imenovan je izbornikom reprezentacije do 17 godina starosti, a na toj će dužnosti zamijeniti Darija Bašića koji je zaključio svoj mandat po završetku Europskog prvenstva održanog prošlog mjeseca u Hrvatskoj.

Krpan je HNS-ov instruktor nogometa za središte Osijek i već je sudjelovao u radu mlađih reprezentativnih selekcija Hrvatske.

“Naravno da sam sretan što sam dobio ovakvu priliku. Velika je čast svakom treneru postati izbornikom bilo koje reprezentacije, od U-14 do seniorske. Sada idemo raditi, odmah trebamo prionuti poslu. Već krajem srpnja čeka nas turnir u Budimpešti, gdje ćemo igrati protiv Mađarske, Srbije i Češke”, rekao je Krpan po svom imenovanju.

Tijekom igračke karijere Krpan je igrao za Osijek, Sporting iz Lsabona, Zagreb, Hajduk, Rijeku, Uniao Leirij i kineski Jiangsu Sainty. Za reprezentaciju je odigrao tri utakmice, uključujući i nastup na Svjetskom prvenstvu 1998. godine protiv Rumunjske.

Za Krpanovog je suradnika imenovan još jedan bivši reprezentativac Nenad Pralija, koji je 11 puta branio hrvatske boje, a u igračkoj je karijeri nastupao za Hajduk, španjolski Espanyol, talijansku Regginu i izraelski Maccabi iz Haife. Pralija je viši nogometni trener, diplomirao na Kineziološkom fakultetu, a trenutno završava adaptacijski tečaj za UEFA-A trenera pri Nogometnoj akademiji HNS-a.

Hrvatska U-17 novi kvalifikacijski ciklus započinje u listopadu ove godine.




Autor:HINA
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.