PA ZAR JE MOGUĆE, U JEDNOJ TAKO KULTURNOJ ZEMLJI? Evo što ‘uljuđeni’ bečki huligani rade prije utakmice (VIDEO)

Autor: Bruno Herljević

Već smo ranije ukazivali na slična ponašanja u još 'kulturnijim' zemljama Europe, Danskoj i Njemačkoj, čiji navijači često znaju bakljama upriličiti koreografije, a kod kuće ipak nisu raspisane tjeralice za njima.

Snebivajmo se zajedno dame i gospodo, navijači austrijskih klubova Rapid Beč i Austria Beč izazvali su nerede uoči nedjeljnog derbija. Dok se brojni funkcioneri hrvatskog nogometa, kritičari, komentatori i dežurni dušebrižnici pozivaju na civiliziranost naših susjeda, oni pokazuju kako situacija ni kod njih i nije nešto drugačija. Zapravo nije gotovo u cijeloj Europi, osim možda eto u Andori, San Marinu, Luksemburgu gdje se navijači broje u desetinama, a opet samo su hrvatski navijači oličje zla, neandertalci, niža bića, ‘sotone’, orjunaši, mrzitelji svega hrvatskog i da ne nabrajamo, znate svi te izraze. Zašto? Zato što to nije politički problem jer politika ne bi trebala imati nikakve veze sa sportom, zar ne?

Već smo ranije ukazivali na slična ponašanja u još ‘kulturnijim’ zemljama Europe, Danskoj i Njemačkoj, čiji navijači često znaju bakljama upriličiti koreografije, a kod kuće ipak nisu raspisane tjeralice za njima. Bilo kako bilo, navijači Austrije Beč i Rapida razmijenili su nekoliko udaraca i baklji na stanici uoči utakmice i brzo nakon toga su se razbježali, a na koncu je Austrija bila bolja s 2:0.

Evo uvjerite se i samo kako to rade ‘uljuđeni’ austrijski huligani, da su bar i naši tako pristojni…

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.