Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

PA TKO ĆE UOPĆE IGRATI? Hrvatska desetkovana uoči utakmice sa Sj. Irskom, otpali svi ključni igrači!

Autor: Bruno Herljević

Mateo Kovačić hitno se vraća u Madrid gdje će liječnička služba preuzeti njegu i osposobiti ga za ogled protiv Atletica sljedeće subote.

Ante Čačić srušio je rekord na klupi hrvatske nogometne selekcije, upisao je 15 pobjeda za redom i samo ga jedna dijeli do izjednačenja najvećeg rekorda koji su do sada kombinirano držali Kranjčar i Bilić. Ipak do tog će rekorda doći nešto teže jer je Hrvatska nakon pobijede u kvalifikacijama za SP u Rusiji protiv Islanda (2:0), ostala bez svih važnih igrača, tako da se nameće pitanje – tko će uopće igrati?!

Hrvatska u utorak igra prijateljski ogled protiv Sjeverne Irske u Belfastu, a Čačić na raspolaganju neće imati dobar dio standardnih prvotimaca. Poštedu su ranije dobili kapetan Luka Modrić, Ivan Rakitić, Vedran Ćorlika i Danijel Subašić, ali nakon utakmice s Islandom stigla je informacija da se ozlijedio Mateo Kovačić. No, to nije sve, krajem susreta povredu je prijavio i Marcelo Brozović, junak utakmice, kao i Ivan Perišić koji se žalio na bol u koljenu.

Kovačić je uoči ogleda s Islandom bio pošteđen jačih treninga zbog lakše ozlijede gležnja, a na utakmici je morao izaći na poluvremenu jer je dobio udarac. Španjolski mediji prenijeli su vijest da im je HNS javio kako se Kovačić hitno vraća u Madrid gdje će liječnička služba preuzeti njegu i osposobiti ga za ogled protiv Atletica sljedeće subote. Kovačić je jedan od najboljih igrača ove sezone u Realu i teško je da bi madridski klub dozvolio ozljedom načetom Kovačiću igranje nevažne utakmice prije ogleda s najvećim rivalom.

Što se tiče Brozovića, njemu bi ozljeda stigla u najgorem mogućem trenutku. Inter je dobio novog trenera, Stefana Piolija, koji za razliku od njegova prethodnika Franka de Boera, cijeni Marcelove sposobnosti. Stoga je za očekivati kako niti njega neće biti protiv Sjeverne Irske jer bi preriskantno bilo pustiti ga na teren s lakšom ozljedom taman kada je dobio povjerenje novog trenera i kada je na pragu hvatanja forme.

Što se tiče Perišića, tu je gotovo ista stvar. Njegova je ozljeda lakše prirode, pa je Čačić nakon utakmice rekao da će vidjeti hoće li Perišić ići u Belfast i kako sve ovisi o tome u kakvom će mu stanju biti koljeno.

Izbornik je naglasio i kako utakmica sa Sjevernom Irskom neće biti revijalna već da će dati sve od sebe da upišu novu pobjedu, ali da će na terenu ipak zaigrati igrači koji nemaju veliku minutažu.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.