Photo: Igor Soban/PIXSELL

Otpao i Ivan Rakitić! Čačić u nedostatku opcija pozvao veznjaka koji već dugo nije u formi

Autor: Bruno Herljević

Rakitić ima problema s ahilovom tetivom zbog čega nije ni konkurirao za ogled Barcelone sa Celtom u nedjelju. Težak je to udarac jer je vezna linija sada spala na Badelja, Brozovića, Roga i Kovačića.

Hrvatska nogometna selekcija u četvrtak igra važan ogled protiv Kosova u Skadru u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine, a onda za tri dana, odnosno u nedjelju 9. listopada igra u Finskoj.

Izbornik Ante Čačić u velikim je problemima, otpala su mu zbog ozljeda do sada već dvojica važnih sastavnika udarne momčadi. Luka Modrić operiran je u nedjelju i neće ga biti barem mjesec dana. Dejan Lovren ozlijedio je prepone u prošlom kolu protiv Swanseaja i prema prognozama iz Liverpoola neće ga biti dva tjedna, a sada je stigla i treća, možda i najgora vijest. Za Kosovo i Finsku neće konkurirati Ivan Rakitić.

Rakitić ima problema s ahilovom tetivom zbog čega nije ni konkurirao za ogled Barcelone sa Celtom u nedjelju. Težak je to udarac jer je vezna linija sada spala na Badelja, Brozovića, Roga i Kovačića, a Čačić je u nedostatku opcija kao zamjenu Rakitiću pozvao kapetana Dinama, Domagoja Antolića. Problem je u tome što Antolić već dugo nije u formi, a da stvar bude gora jedan je od tragičara nedjeljnog derbija s Hajdukom gdje je promašio nekoliko izglednih prilika. No, s druge strane, Antolić ima kontinuitet za razliku od Brozovića koji je igrao nešto sitno za Inter i Roga koji nije odigrao ni minute za Napoli.

“Istina, otpali su kapetan i dokapetan, ali što je tu je, naš je imperativ pun plijen. Izostanak pojedinih igrača ne smije nam biti alibi”, odlučan je Čačić.

Tko će igrati, za sada nije poznato, ali Čačić tvrdi kako ima ideju tko će mijenjati ozljeđene igrače. “Imam ideje tko će igrati u prvih jedanaest, no to ću vidjeti u sljedeća dva taktička treninga koja su pred nama”, kazao je Čačić, ali je ipak svjestan toga da igrači koji ne igraju u svojim klubovima teško mogu biti u formi, “Igrači koji ne igraju ne mogu uhvatiti dobru formu, ali pred nama su dvije utakmice u kojima nemamo pravo na alibi”, veli Čačić.

Čačić je svjestan kako Kosovo, a ni Finska nisu bezazlene momčadi. “Gledao sam utakmicu između Finske i Kosova. Kosovo je okupio momčad prije susreta, ali su igrali odlično, imali su šansi, bili su moćni i trebali su pobijediti. No, protiv Hrvatske će morati drugačije igrati”, kazao je Čačić.

U Skadru se najavljuje paklena atmosfera i prepun stadion, a to je velika prednost za Kosovo. “U Skadru će biti pun stadion i vatrena atmosfera, ali naše se reprezentacije poštuju i mislim da će biti sve u redu. Njima će navijači biti 12. igrač, ali i našim igračima to je dodatni poticaj”, tvrdi Čačić.




Postava za Kosovo i Finsku:

Vratari: Subašić, Kalinić, Vargić.

Obrana: Ćorluka, Vida, Mitrović, Strinić, Vrsaljko, Pivarić, Jedvaj.




Vezna linija: Rog, Antolić, Kovačić, Badelj, Brozović, Perišić, Pjaca.

Napad: Mandžukić, Kalinić, Kramarić, Čop.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.