Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Osijek šokirao Modre na Maksimiru! Čak i uz pomoć suca, Dinamo nije osvojio bodove

Autor: Bruno Herljević

Na stadionu se okupilo tek nešto manje od tri tisuće ljudi, pa atmosfera i nije bila nešto spektakularna s obzirom na to da se ova utakmica računala kao derbi.

Nakon kraće reprezentacijske stanke ponovo su krenula domaća natjecanja. Dinamo je u 8. kolu Prve HNL na svom Maksimiru dočekao sve neugodniji Osijek koji je na koncu i slavio s minimalnih, ali vrijednih 1:0. Na stadionu se okupilo tek nešto manje od tri tisuće ljudi, pa atmosfera i nije bila nešto spektakularna s obzirom na to da se ova utakmica računala kao derbi.

Iako je Kranjčar uoči utakmice najavio kako će odmarati neke igrače za utakmicu Lige prvaka portiv Lyona, na teren je ipak istrčala dosta jaka momčad Modrih, dok je s druge strane osječki strateg Zoran Zekić poslao najjači sastav na Dinamo. Osijek je rano poveo, već u drugoj minuti preko Kneževića, a Dinamo je još jednom pokazao koliko problema ima s napadačima koji su daleko od ikakve forme, a kamoli dobre.

Osijek je otvorio utakmicu odlično i već u drugoj minuti dolazi do vodstva preko Josipa Kneževića koji se poigrao s obranom Dinama i sjajnim udarcem po zemlji matirao nemoćnog Šempera. Osijek nije prestao s napadima, a drugi gol zamalo su zabili u sedmoj minuti kada su imali kontu četiri protiv dva igrača, ali na koncu su se spetljali i upropastili obećavajući napad.

Dinamo je prvu šansu imao u 16. minuti. Sosa je ubacio s lijeve strane, a Hodžić je na drugoj vratnici loše reagirao glavom. Osijek je dominirao prvim dijelom utakmice, tu nije bilo dvojbe. Osijek je imao odličan kontranapad koji bi vjerojatno završio loše po Dinamo, ali je pomoćni sudac Stolnik sudio zaleđe, iako ga nije bilo. Potom je obrana Dinama u sljedećem napadu bila na velikim mukama. Perošević je odigrao za Kneževića, a ovaj je promašio gol. Fernandes je probao krajem poluvremena udarcem izvana, ali Mikulić je obranio.

U nastavku Dinamo bolje kreće. Soudani je unio nemir u obranu gostiju dvije minute nakon početka poluvremena. Alžirac je nakon nekoliko majstorija dodao loptu Hodžiću koji je ostao sam s Mikulićem, ali BiH reprezentativac je pogodio gredu.

S druge strane prijetio je Boban, ali Šemper je bio sigurniji. U 58. minuti dogodila se sporna situacija. Sudac Mario Zebec oštetio je Osijek za čisti jedanasterac. Boban je ušao u kazneni prostor, a Sosa je loše i neoprezno startao. Čisti jedanasterac, ali ne i za suca Zebeca. Kao šlag na tortu Boban je dobio žuti karton za simuliranje, na sveopće čuđenje sviju.

U 68. minuti, sudac je opet u centru pažnje. Isključuje gostujućeg trenera Zekića zbog prigovora. Zekić je otišao do novinarske lože i mobitelom odradio susret do kraja. Dinamo do kraja nije stvorio opasnost za Osiječane, jedino je Schildenfeld u zadnjim trenucima imao šansu, ali je promašio. Završilo je 1:0 za Osijek.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.