Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

OSIJEK DOZNAO PROTIVNIKA ZA PRVO PRETKOLO: Prva prepreka u Europskoj ligi neće biti preteška, ali u druga će možda hoće!

Autor: HINA

Osijek će u prvom susretu 29. lipnja gostovati, a uzvrat je 6. srpnja na stadionu Gradski vrt.

Nogometaši Osijeka u 1. pretkolu Europske lige igrat će protiv Santa Colome iz Andore protiv koje su igrali i prije pet godine u svom zadnjem izlazu u Europu.

Osijek će u prvom susretu 29. lipnja gostovati, a uzvrat je 6. srpnja na stadionu Gradski vrt.

‘Bijelo-plavi’ su bili jedini hrvatski klub u tom dijelu ždrijeba i imali su status nositelja. Hajduk se priključuje u 2. pretkolu, a Dinamo u 3. pretkolu. Osijeku je prijetilo nekoliko neugodnih suparnika kao što su mađarski Vasas, Široki Brijeg, Partizani iz Tirane, slovenska Gorica ili slovački Ružomberok. No, momčad trenera Zorana Zekića je imala sreće.

Od Osijeka se očekuje prolazak prve runde natjecanja, a u 2. pretkolu neće biti nositelji pa mu prijete neka zvučna imena poput Galatasaraya, Crvene zvezde, Maccabi Tel Aviva…

Posljednja europska avantura Osijeka dogodila se 2012. kada je također u 1. pretkolu igrao protiv Santa Colome. Osijek je slavio u obje utakmice (1-0, 3-1), a potom u 2. pretkolu ispao od švedskog Kalmara (1-3, 0-3).

Inače, bit će to osmi europski pohod Osijeka. Najveći europski uspjeh ostvario je 2000. godine kada je stigao na korak do prezimljavanja u Europi. U 3. kolu Kupa Uefa Osijek je ispao od praške Slavije. U Gradskom vrtu bilo je 2-0 za Osijek, a u uzvratu 5-1 za Slaviju.




Autor:HINA
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.