Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

OPET SKANDAL U HNS-u! Suci se verbalno sukobili na seminaru, svađa je počela kada je sudac dobio loptom u glavu!

Autor: DNEVNO.HR

Znamo da stanje u hrvatskom nogometnom suđenju nije baš najsjajnije, ali ovo je zaista uzelo maha.

Prije nekoliko dana procurila je informacija o skandalu koji se dogodio na nedavno održanom seminaru nogometnih sudaca i kontrolora sudaca. Znamo da stanje u hrvatskom nogometnom suđenju nije baš najsjajnije, ali ovo je zaista uzelo maha.

Navodno je tu bilo svega, od vrijeđanja, prijetnji do naguravanja, a prednjačili su član sudačke komisije Miroslav Vitković i sudac Damir Batinić, kojem nije najbolje ‘sjelo’ Vitkovićevo predavanje. Vitković je na snimkama analizirao pogreške, a u ruci je imao lopticu, koju bi dobacio sucu od koga je tražio odgovor i pojašnjenje pogreške. Navodno je Batinić nešto radio na mobitelu kad mu je doletjela loptica u glavu, potom se razbjesnio i poručio mu,”Ovo ti je zadnji put. Nisam ti ja neki balavac”, te je otišao iz predavaonice, prenosi 24sata.

“Ma, nije bilo tučnjave, Batinić se ubrzo ‘ohladio’ i sve je ostalo na tome”, izjavio je iza isti medij jedan od sudionika seminara koji je također otkrio kako Vitković nije omiljem kod sudaca jer “traži dlaku u jajetu” iako se i sam bio sudac.

Na meti je bio i još jedan bivši sudac, Draženko Kovačić, sada kontrolor tjelesne pripreme kod sudaca. Na njega se naljutio Andrej Burilo i prigovorio mu da ne radi kako treba. Navodno je u pitanju bila kontrola tjelesne spreme, koju je uz puno muke, tek iz drugog pokušaja prošao sudac elitne skupine Ante Vučemilović.

“Neki su poput Vučemilovića ‘skraćivali’ krugove, pa opet nisu mogli ispuniti normu, a drugima se ne tolerira ni puno manji detalj”, otkrio je neimenovani izvor za 24sata razloge svađe Kovačića i Burila, a uz to tvrdi kako ‘osječki lobi’ i dalje vlada sudačkom organizacijom.

Da je došlo do sukoba potvrdio je Anre Kulušić, povjerenik za određivanje kontrolora sudaca. “Da, bio je verbalni sukob na predavanju između Vitkovića i Batinića i nesporazum između Kovačića i Burila i to je sve. Ništa se posebno nije događalo, a taj među nama koji vam je otkrio detalje je za ludnicu, a ne za nogometni teren”, riječi Kulušića prenosi 24sata.

Napomenuo je kako Vučemilović nije kratio krugove i kako je prošao test tjelesne spremen.




“Nije ‘skratio’ krug, nego jednostavno nije uspio istrčati normu, pa je sutra ujutrao još jednom trčao, i to samo kratke staze. I prošao”, kazao je Kulušić.

Kulušić je ustvrdio kako probleme u sudačkoj organizaciji traže isti oni kojima ne odgovara dobra forma sudaca na otvaranju proljetnog dijela sezone.

“Kad suci griješe, udara se po njima, a kad je suđenje dobro, onda se traže problemi na seminarima. Sve je to scenarij destabilizacije HNS-a, no neće uspjeti. Moj zadatak je da do kraja sezone niti jednu utakmicu ne odluči sudačka pogreška i ja ću sve učiniti da to tako i bude”, zaključio je Kulušić.




Autor:DNEVNO.HR
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.