Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Oko sokolovo: ‘Hajduku je poništen čisti gol, a Bebek je trebao suditi penal i za Hajduk i za Dinamo’

Autor: Bruno Herljević

Sporne sudačke odluke analizirao je i Mateo Beusan koji je u konačnici razočaran Bebekovim suđenjem, štoviše, naglasio je kako je od prve minute loše dijelio pravdu.

Kao i nakon svakog derbija između Dinama i Hajduka, danima se analiziraju situacije, pogotovo one sporne, a u nedjeljnoj utakmici bilo ih je nekoliko. Sporne sudačke odluke analizirao je i Mateo Beusan koji je u konačnici razočaran Bebekovim suđenjem, štoviše, naglasio je kako je od prve minute loše dijelio pravdu.

“Odmah u 36. sekundi nije niti svirao prekršaj, a trebao je dati žuti igraču Hajduka. Machado je na drugoj strani samo dvije minute kasnije trebao dobiti karton, a i Stojanović kasnije, a Bebek nije napravio ništa. Kožulj je dobio prvi na utakmici žuti karton. Vidljivo je bilo kako sucu pokazuje da mu je to prvi prekršaj na utakmici, ali svugdje u Europi bi mu to bio i zadnji prekršaj na utakmici jer je to izravni crveni karton”, kazao je Beusan u HRT-ovoj emisiji Stadion.

Potom je istaknuo kako u 20. minuti nije bio jedanaesterac na Stojanoviću kada ga je u duelu oborio Memolla. “Bio je to običan duel. Stojanović je malo čvršće stajao i sudac nije pogriješio što nije dosudio penal”, kazao je Beusan.

Najviše se buke diglo oko poništenog pogotka Ohandze u 38. minuti kada je pomoćnik ocijenio kako je bilo zaleđe, a nije bilo. “Nije lako vidjeti je li bilo zaleđe, tu bi mi trebao 3D prikaz. Moj dojam je da nije bilo zaleđe. Međutim, pomoćni sudac je svakako pogriješio jer ako nije siguran onda treba davati prednost napadaču, a ne obrambenom igraču. Ovdje se vidi i kako je igrač Dinama namjerno igrao s loptom, a prema novim pravilima u tim slučajevima nema zaleđa”, kazao je Beusan.

Bilo je dramatično i u 73. minuti kada je Pivarić srušio Saida u šesnaestercu. “Vidljivo je na snimci da je Pivarić prvo udario stajnu nogu igrača Hajduka, a tek onda loptu. To je trebao biti penal za Hajduk”, poručio je Beusan.

I na koncu je komentirao igranje rukom igrača Hajduka u 82. minuti. “Ćosićeva ruka ne brani tijelo, već gol. On je povećao svoj obujam tijela. Soudani je pucao iz velike blizine, ali mislim da je sudac mogao dosuditi penal”, tvrdi Beusan.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.