Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

OGORČENI ISLANDSKI NOVINAR: ‘Rekao sam si da nikada više neću doći na Maksimir. Taj ružni stadion je…’

Autor: Bruno Herljević

Koliko Islanđani žive za sport i koliko im je nogomet ušao pod kožu najbolje govori kolumna njihova novinara Elvara Geira Magnussona.

Island je mala zemlja, broji tek nešto više od 300 tisuća stanovnika, stoga je razumljivo da svi kao jedno dišu kada je riječ o sportu. Premda im je nacionalni sport ipak rukomet, nogomet je stigao rame uz rame. Otkako je Šveđanin Lars Lagerback preuredio iz temelja reprezentaciju, Islanđani su postali izuzetno neugodan protivnik. To se najviše vidjelo u kvalifikacijama za Euro u Francuskoj i na samom Euru na kojem su dogurali do četvrtfinala izbacivši Englesku.

Koliko Islanđani žive za sport i koliko im je nogomet ušao pod kožu najbolje govori kolumna njihova novinara Elvara Geira Magnussona. Urednik portala Fotbolti.net u svojoj posljednjoj kolumni koja je trebala poslužiti kao najava utakmice Hrvatske i Islanda na Maksimiru, prisjetio se svojeg posljednjeg posjeta Zagrebu, onoga kada je Island ispao od Hrvatske u dodatnim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Brazilu. Hrvatska je tada slavila s 2:0, a Magnussonu je taj dan ostao u ružnom sjećanju.

Obećao si je tada islandski novinar da više neće nogom kročiti na Maksimir, ali pogazio je obećanje. “Bio sam silno razočaran nakon tog poraza u doigravanju da sam obećao samome sebi da više nikada neću doći na Maksimir. Taj ružan stadion ostao je simbolom razočaranja u mojoj glavi. Slike igrača koji plaču nakon poraza nikada neću zaboraviti. Ipak, kako se ova utakmica bližila, rastao je optimizam i odlučio sam da ću doći u Zagreb. Mislim si, nikad se ne zna što ova momčad može učiniti i jednostavno je moraš pratiti izbliza. Odlučio sam doći na Maksimir i nadam se da će se moje mišljenje o Maksimiru promijeniti nakon sutrašnje utakmice”, napisao je Magnusson.

Nakon novog poraza, čisto sumnjamo da će siroti Magnusson ikada više doći u Zagreb, a kamoli na ‘ruglo’ od Maksimira…

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.