Facebook: GNK Dinamo

Od prve minute bunker: Rog za pobjedu Dinama u gostima protiv gruzijskog imenjaka!

Autor: A.K.K.

Dinamo je pažljivo čuvao svoja vrata, poput djeteta koje nosi kristalnu vazu. Gruzijci očito limitirani i kvalitetom i maštom nisu uspijevali probiti tvrđavu koju je od svoje postave učinio Zlatko Kranjčar

Glavni cilj je ostvaren, Dinamo će u ovoj sezoni sigurno nastupati u Europskoj ligi, a nije nemoguće da se dokopa i Lige prvaka, jer zagrebačka momčad potvrdila je prolaz preko gruzijskog imenjaka, Dinama iz Tblilisija, i u uzvratu je pobijedila s 1-0, u prvom dvoboju bilo je 2-0 za momčad Zlatka Kranjčara. Jedini pogodak na uzvratnoj utakmici postigao je Marko Rog u 8. minuti iz slobodnog udarca.

U posve zatvorenoj varijanti Dinamo je već nakon osam minuta uživao u prednosti. Iz slobodnog udarca, naime, Marko Rog je uz pomoć živog zida koji je skrenuo loptu pogodio desnu vratnicu, lopta se odbila iza crte na zgražanje gruzijskog čuvara mreže.

Kako je trener Dinama Kranjčar i započeo utakmicu s izrazito defanzivnom formacijom to je nakon pogotka zagrebačka momčad još zdušnije prionula obrani, otupljujući namjere gruzijske momčadi i bez odveć zanimanja za napad. Čudno je izgledao takav Dinamo, izostala je posve pas igra, protunapadi, sve se svodilo samo na branjenje gola i mora se priznati unatoč izrazito lošem vizualnom dojmu da je ta pragmatičnost donijela rezultat.

Dinamo iz Tbilisija samo je jednom zaprijetio u prvom dijelu, no vratar Eduardo je taj udarac iskoristio i za atraktivnu paradu.

U nastavku se i ono malo ritma rasplinulo, Dinamo je pažljivo čuvao svoja vrata, poput djeteta koje nosi kristalnu vazu. Gruzijci očito limitirani i kvalitetom i maštom nisu uspijevali probiti tvrđavu koju je od svoje postave učinio Zlatko Kranjčar. Jest, nismo navikli na takav obrambeni Dinamo, ali očito je moda portugalskog trenera Fernanda Santosa našla svog pristalicu i kod Zlatka Kranjčara.

Autor:A.K.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.