Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

NOVA KAZNA: FIFA zbog povika “Ubij Srbina” pokrenula postupak protiv Hrvatske!

Autor: Bruno Herljević

Reprezentacija Kosova igrala je prvu domaću utakmicu u povijesti na travnjaku u Albaniji, a susret je, osim golijade, obilježilo i spomenuto skandiranje navijača obaju reprezentacija.

FIFA je otvorila disciplinski postupak protiv nogometnih saveza Hrvatske i Kosova zbog povika “Ubij Srbina” koji su se mogli čuti na stadionu Loro Borići u Skadru, tijekom kvalifikacijske utakmice za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018.

Reprezentacija Kosova igrala je prvu domaću utakmicu u povijesti na travnjaku u Albaniji, a susret je, osim golijade, obilježilo i spomenuto skandiranje navijača obaju  reprezentacija. Povici su se mogli čuti tijekom cijele utakmice, a navijaču su čak organizirano navijali tako da je jedna tribina vikala “Ubij”, a druga “Srbina” i na koncu su jedni drugima pljeskali.

Reakcija je bila očekivana, a FIFA nije otkrila kada će i kako sankcionirati obje reprezentacije. Valja uzeti u obzir kako je Hrvatska teški recidivist, odnosno kako ih se kažnjava iz utakmice u utakmicu, dok je Kosovarima ovo tek prvi prekršaj. Još se ne zna kada će odluka biti dostupna javnosti.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.