NJEMU JE JEDINO SVET – NOVAC! Pogledajte kakav je trik napravio Mino Raiola kako bi povećao ugovor najvećoj zvijezdi Milana

Autor: Bruno Herljević

Raiola je velemajstor za dogovaranje poslova, narodski bi se reklo, 'premazan je svim mastima', a ima samo jednu svetinju - novac!

Uz Jorgea Mendesa, Mino Raiola je vjerojatno najpoznatiji i najbogatiji nogometni agent na svijetu, ali vjerojatno i najprepredeniji i najlukaviji agent na svijetu. Čovjek je to koji je nagovorio Paula Pogbu da bez odštete pređe u Juventus iz Uniteda, a onda ga je par godina kasnije nagovorio da se vrati u Manchester United u najvećem transferu u povijesti i pritom je on osobno zaradio 30-ak milijuna eura na tom transferu.

Raiola je velemajstor za dogovaranje poslova, narodski bi se reklo, ‘premazan je svim mastima’, a ima samo jednu svetinju – novac! Rekli bi opet neki, Mino je oličenje modernog nogometa i vjerojatno bi bili u pravu, ali njemu je prvenstveno itekako stalo da njegovi igrači dobiju najbolji tretman u svojim klubovima.

E sada, prema tvrdnjama talijanskih medija, Raiola se ponovo odlučio na neobičnu i vrlo dobro promišljenu taktiku kako bi ‘iskamčio’ bolje uvijete za jednu od svojih najmlađih i najtalentiranijih zvijezda. Naime, Mino je ponudio trenutno najtaleniranijeg mladog vratara današnjice i vratara Milana, Gianluigija Donnarummu, pazit sad, najvećem rivalu, Interu. Ovi su to, naravno prihvatili i započeli pregovore jer ništa nije slađe nego kad najvećem rivalu ukradeš najveću zvijezdu.

Ipak, pregovori su navodno brzo prekinuti, a pretpostavlja se kako je to bio još jedan trik Mina Raiole da dodatno isprovocira čelnike Milana. Raiola i Donnarumma već neko vrijeme vode pregovore s Milanom oko novog, poboljšanog, ugovora pa bi ovakav, iako baš ne pretjerano korektan, pritisak vjerojatno dodatno ubrzao pregovore s crveno-crnima.

Kazali smo, Raioli ništa nije sveto pa čak ni koketiranje s najvećim gradskim rivalom, a ako mu uspije ova ‘finta’ Donnarumma, koji ima samo 18 godina, bi trebao zarađivati 3.5 milijuna eura i trebao bi dobiti kapetansku traku.




Autor: