njemačka italija

NIJEMCI NAKON RULETA JEDANAESTERACA izbacili Italiju i plasirali se u polufinale

Autor: Andrija Kačić Karlin

Nijemci su bili uspješniji iako su bili pred ponorom...

Nakon dramatičnih izvođenja jedanaesteraca, u čak devet serija, Njemačka je pobijedila Italiju sa 7-6 (0-0, 1-1, 1-1) nakon 120 minuta igre i izvođenja udaraca s bijele točke. Nijemci su poveli u 65. minuti golom Ozila, a Italija je izjednačila desetak minuta kasnije iz jedanaesterca pogotkom Bonuccija. Kod izvođenja jedanaesterac nakon što je i poslije produžetaka ostalo 1-1 bilo je puno drmamatičnih trenutaka, promašaja i dobih obrana. Na koncu, Nijemci su bili uspješniji iako su bili pred ponorom… Odmah s početka dalo se vidjeti da je Njemačka kud i kamo opreznija nego u prethodnim utakmicama, dočim su Talijani ostali pri svojoj strategiji čekanja uz silnu borbenost.

U datim okolnostima u prvih 45 minuta Talijani su imali čak više pokušaja ugroze suparničkih vratijju. No, iako je utakmica nalikovala, kako to volimo reći, na šahovsku partiju, zaiskrilo je u zadnjim trenucima prvog dijela. Najprije su sjajnu prigodu imali Nijemci u 42. minuti, Muller je tukao iz neposredne blizine ali je Buffon sjajno regirao. Bio je to prvi uspješan pokušaj Nijemaca. U istoj minuti Gaccherini je prošao po boku, dobro ubacio, lopta je došla do Sturara koji je tukao malo pokraj gola. Teško su se stvarale prigode, svi su igrači neprestance bili pokriveni, a gol kojeg je postigla Njemačka u 65. minuti bio je plod talijanske greške. Gomez je probio desnu strnu, proigrao Hectora koji je ubacio u sredinu a Ozil je iskoračio ispred Gaccherinija i zabio.

Nisu prošla ni dvije minute, a Gomes je sjajno tukao iz velike blizine petom, no Buffon je fenomenalno obranio. Utakmica se konačno rasplamsala. Italija je uzvratila dobrim pokušajem Pellea… No, pravi revanš Talijana uslijedio je u 75. minuti, Boateng je rukom igrao u kaznenom prostoru, sudac je dosudio najstrožu kaznu a pogodio je s 11 metara Bonucci. Italija se vratila. I Talijani su nakon gola, slično kao i Nijemci, odmah imali još jednu prigodu, falio je Pelle. Ipak, produžeci su bili neizbježni. U kojem je bilo manje uzbuđenja nego u drugom poluvremenu regulrnog tijeka. Jasno, odluka je morala pasti u jedanaestercima…

Promašio je Zaza kojeg je Conte uveo u JEDANAESTERCE: Insigne 2-1, Kroos 2-2, Zaza – promašuje, Muller – Buffon brani, Barzaglai 3-2, Ozil – promašuje, Pele – promašuje, Draxler 3-3, Bonucci – Neuer brani, Schweinsteiger – promašuje, Gaccherini 4-3, Hummels 4-4, Parolo 5-4, Kimich 5-5, De Sciglio 6-5, Boateng 6-6, Darmian – Neuer brani, Hector 6-7.

Autor: Andrija Kačić Karlin

ZADNJE VIJESTI