francuska

Nijemci dominirali i primali pogotke, Francuska u finalu s Portugalom

Autor: Andrija Kačić-Karlin

U zadnjoj minuti prvog dijela nakon francuskog kornera Pogba je tukao glavom, Schweinsteiger se našao kod njega u skoku i rukom je okrznuo loptu. Talijanski sudac Rizolli je to, vidio i dosudio kazneni udarac za Francusku. Griezmann je bio siguran s bijele točke za 1-0 vodstvo Francuske.

Francuska je pobijedila Njemačku s 2-0 (1-0) i igrati će u nedjelju u finalu protiv Portugala.  Oba gola za Francusku je postigao Griezmann, prvimu 45. minuti iz jedanaesterca, drugi u 72. minuti nakon pogrešne procjene njemačkog vratara Neuera. Nijemci su bili bolji u prvom dijelu, dobrim dijelom dominirali i u drugom dijelu utakmice, no Francuzi su bili pragmatični, iz malo prigoda su zabili, a na ruku im je išao dosuđeni jedanaesterac u zadnjim trenucima prvog poluvremena koji je izgledao onako, nategnut za Francuze.

Prvi dio utakmice igrački je  pripao Nijemcima, a rezultatski Francuzima. Njemačka je dominirala, stvarala akcije, bila agilnija, tražila rješenja u napadu, a Francuska je stajala i čekala, s puno grešaka u prvih 40 minuta. Zaprijetila je minimalno izndva slobodna udarca Griezmanna i Pogbe, Neuer je te pokušaje lako pohvatao. No, Francuska je ipak u posljednjih pet minuta prvog dijela uspaničila Nijemce. Najprije je Giroud išao sam prema Neueru,  bio je sebičan i nije želio dodati bolje postavljenom Griezmannu i prigoda je otišla u nepovrat.

U zadnjoj minuti prvog dijela nakon francuskog kornera Pogba je tukao glavom, Schweinsteiger se našao kod njega u skoku i rukom je okrznuo loptu. Talijanski sudac Rizolli je to, vidio i dosudio kazneni udarac za Francusku.  Griezmann je bio siguran s bijele točke za 1-0 vodstvo Francuske.

Osokoljeni Francuzi  su u drugi dio ušli bolje i agresivnije i odmah je Giroud imao finu prigodu, no u zadnji čas je reagirala njemačka obrana. Nijemci su se dugo tražili, nikako nisu uspijevali uloviti niti igre iz prvog dijela. Što je vrijeme više odmicalo to se, pak, Francuska sve više povlačila, čekajući prigodu iz protunapada.

U 72. minuti Francuska je povela s 2-0,  oteli su Francuzi zadnjoj njemačkoj liniji liniji loptu, Pogba je centrirao, Neuer je loptu dotakao, ne i uhvatio, natrčao je Griezmann i iz blizine pogodio.

Nijemci su tek tada postali opasni, Kimich je pogodio vratnicu, Drexler je izvrsno tukao iz  slobodnog udarca. Bilo je još prigoda, no  bila je to francuska noć uspjeha u Marseilleu.

Autor: Andrija Kačić-Karlin

ZADNJE VIJESTI