Facebook
Facebook

NIJE NI POTPISAO, A VEĆ PROBLEMI: Pjacu u Juventusu čeka poprilično škakljiva situacija

Autor:

Juventus bi Dinamu trebao isplatiti basnoslovnu odštetu za igrača koji bi im potencijalno mogao stvoriti problem.

Već se danima, tjednima, pa čak i mjesecima priča o odlasku Marka Pjace iz Dinama. Spominjali su se silni klubovi, od velikana Serie A, do velikana Primere i Bundeslige, no, čini se kako je talentirani Dinamovac sve bliže prelasku u Juventus. ‘Stara dama’ bi tako Dinamu trebala, za usluge trenutno jednog od najtraženijih krilnih igrača u Europi, isplatiti frapantnih 25 milijuna eura.

No, postoji jedan, tako reći, mali problem. Naime, svi koji iole prate Juventus znaju kako Massimiliao Allegri ne koristi formaciju koja uključuje klasičnu poziciju krilnih igrača. Tu funkciju su do sada obavljali Alex Sandro, koji je više bek nego krilo, a s druge strane bi u novoj sezoni trebao igrati Dani Alves, koji je također bek s afinitetima igre prema naprijed. Prije Alvesa tu je poziciju igrao igrač sličnog, defenzivnog, stila igre, Lichtsteiner.

Gdje staviti Pjacu?

Također, Juventus igra s dva klasična napadača, Mandžukićem i Dybalom te s trojicom središnjih veznih i trojicom stopera u sustavu 3-5-2. U toj formaciji za Pjacu neće biti mjesta, barem ne na poziciji na kojoj je najubojitiji onoj na desnom krilu. Kako je Pjaca veoma skupo pojačanje, u odličnoj je formi i najboljim godinama, teško je za očekivati kako će Allegri Pjacu držati na klupi, a jedina mu je opcija preseliti ga na poziciju druge špice, a tu će vjerojatno morati žrtvovati Marija Mandžukića.

To je u principu lakša i bezbolnija metoda za Juventus jer bi u protivnom trebali mijenjati formaciju u 4-3-3 gdje bi Mandžukić bio najistureniji, a Dybala i Pjaca bi igrali krila. No, to znači kako bi se morao žrtvovati jedan vezni igrač ili jedan stoper, a tu je ipak Juventus najjači trolist u obrani Bonucci-Barzagli-Chiellini bilo bi sumanuto rastaviti, kao i osovinu Pogba-Pjanić-Khedira.

Jedino što iz svega ovoga možemo zaključiti, ako Pjaca pređe u Juve, jest to da će Allegri žrtvovati Mandžukića što bi značilo kako bi Juventus Dinamu trebao isplatiti basnoslovnu odštetu za igrača koji bi im potencijalno mogao stvoriti problem.

Autor:

ZADNJE VIJESTI