Facebook: Leo Messi/Cristiano Ronaldo (Official)

NIJE NI MESSI NI C. RONALDO: Nećete vjerovati tko je prema navijačima najbolji nogometaš svijeta!

Autor: Bruno Herljević

Eto, za rubriku vjerovali ili ne, osvajači posljednjih osam Zlatnih lopti, Lionel Messi i Cristiano Ronaldo, našli su se iza prošlosezonske zvijezde Premiershipa.

U ponedjeljak navečer France Football objavio je popis od trideset nogometaša koji konkuriraju za Zlatnu loptu, a navijači su na internetskoj stranici francuskog sportskog lista navalili na glasanje za izbor najboljeg nogometaša. Nakon prvog dana glasanja, rezultati su bili iznenađujući, odnosno, frapantni.

Eto, za rubriku vjerovali ili ne, osvajači posljednjih osam Zlatnih lopti, Lionel Messi i Cristiano Ronaldo, našli su se iza prošlosezonske zvijezde Premiershipa, Leicesterova ofenzivca, Riyada Mahreza. Od gotovo milijun i pol glasača Riyad Mahrez dobio je 35 posto glasova i vodio je ispred Messija koji ima 29 posto. Iza Argentinca našao se Portugalac, Cristiano Ronaldo s 21 posto, potom je tu njegov sunarodnjak Rui Patricio s četiri posto i Gianluigi Buffon s dva posto.

Naglašavamo kako je ovo mnijenje navijača, a ne struke i kako će na koncu novinari izabrati pobjednika, ali s druge strane zanimljivo je vidjeti kako navijači dišu.

Alžirac je svakako zaslužio biti među nominiranima, u siječnju 2014. godine došao je u Leicester iz francuskog drugoligaša Le Havrea za pola milijuna, a gotovo tri godine kasnije vrijedi 30 milijuna eura, ima titulu naslova prvka Engleske i na kraju sezone izabran je za najboljeg igrača Premiershipa. Isto tako, njegove usluge potražuju brojni europski velikani, ali on je ovoga ljeta odlučio ostati u klubu i odigrati Ligu prvaka u kojoj, nota bene, Leicester još uvijek ne zna za poraz i ima tri pobjede iz tri odigrane utakmice.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.