Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

NEZAPAMĆENI SKANDAL: Otac prvotimca prijetio smrću predsjedniku Hajduka Ivanu Kosu

Autor: Bruno Herljević

"Fizički i verbalno, uz prijetnje smrću danas je nešto nakon 10 sati u svojem uredu na Poljudu napadnut predsjednik Uprave HNK Hajduk Ivan Kos", tvrde iz Hajduka.

Predsjednik Hajduka Ivan Kos prijavio je u srijedu ujutro prijetnje smrću, a prema iskazu koji je dao splitskoj policiji zaprijetio mu je roditelj jednoga od igrača. Policija je provela uviđaj i podnesena je kaznena prijava prijetnje, prenosi Slobodna.

Detalji još uvijek nisu poznati, ali navodno je riječ o ocu jednog prvotimca Hajduka koji je od Kosa tražio objašnjenje zašto njegov sin ne igra, a sve je navodno kulminiralo jer sin nije bio u sastavu za ogled s Cibalijom.

Oglasio se i Hajduk priopćenjem koje prenosimo u cijelosti:

“Fizički i verbalno, uz prijetnje smrću danas je nešto nakon 10 sati u svojem uredu na Poljudu napadnut predsjednik Uprave HNK Hajduk Ivan Kos. Predsjednika Uprave HNK Hajduk napao je tijekom sastanka roditelj jednog prvotimca koji je bio u pratnji dvojice suradnika od kojih se jedan predstavio kao zastupnik igrača.

Najprije je spomenuti roditelj fizički nasrnuo na predsjednika Kosa, uz verbalne prijetnje smrću koje je potom ponovio u nekoliko navrata, a sve u prisutnosti i nekoliko svjedoka s obje strane (djelatnici HNK Hajduk i suradnici roditelja).

Za danas je roditelj bio zatražio sastanak s predsjednikom Uprave HNK Hajduk. Razgovor od strane roditelja i suradnika s jedne strane te predsjednika Uprave HNK Hajduk išao je isključivo u smjeru nezadovoljstva statusom sina u prvoj momčadi HNK Hajduk, a nakon što mu je u više navrata ponovljeno kako pritisaka na trenera prve momčadi HNK Hajduk neće i ne smije biti, zatražen je i raskid na štetu Kluba. S obzirom na to da taj igrač HNK Hajduk ima profesionalni ugovor i ne postoji nikakva pravna osnova za raskid na štetu Kluba (Klub mu ispunjava sve obveze iz Ugovora), predsjednik Uprave HNK Hajduk je u cilju zaštite Kluba tu informaciju ponovio roditelju i suradnicima. Nakon što u nekoliko navrata nije udovoljeno njegovom zahtjevu roditelj je fizički nasrnuo na predsjednika Uprave HNK Hajduk, potom i verbalno. Daljnji fizički kontakt spriječio je jedan od dvojice prisutnih suradnika.

Spomenuti roditelj je i ranije, u nekoliko navrata verbalno vršio pritisak prema djelatnicima HNK Hajduk, a danas je situacija kulminirala ovim incidentom na koji je Hajduk morao reagirati. Sve je prijavljeno policiji koja je izvršila uviđaj te je podnesena i kaznena prijava prijetnje.




HNK Hajduk osuđuje svaki oblik nasilja, a istovremeno neće dopustiti niti jedan oblika pritiska prema stručnom stožeru prve i druge momčadi, trenerima svih selekcija Akademije Kluba te općenito djelatnicima ili Upravi Kluba”.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.