Facebook: Miro Kovačić

Nevjerojatan transfer hrvatskog nogometaša: Iz trećeg razreda domaće lige preselio u redove renomiranog Bundesligaša

Autor:

Nekada je Kovačić bio proglašavan velikom nadom Hajduka, bio je u i mladi hrvatski reprezentativac, nastupao je i na U-20 Svjetskom prvenstvu, ali nikada nije ispunio svoj potencijal u hrvatskim ligama.

Hrvatski nogometaš Miro Kovačić ostvario je jedan od najneobičnijih transfera ove sezone, zamijenio je dres makarskog Zmaja, kluba iz treće hrvatske lige, s dresom šeste momčadi Bundeslige, Kolna.

Zahvaljujući svojemu menadžeru, Kovačić je otišao na probu u Njemačku, a samo par treninga bilo je dovoljno da zaradi povjerenje kluba koji mu je ponudio ugovor do ljeta uz mogućnost produženja.

Nekada je Kovačić bio proglašavan velikom nadom Hajduka, bio je u i mladi hrvatski reprezentativac, nastupao je i na U-20 Svjetskom prvenstvu, ali nikada nije ispunio svoj potencijal u hrvatskim ligama. Imao je tek jednu epizodu u inozemstvu, igrao je kratko u češkom Znojmu, ali nije se baš proslavio. Kovačić se nikada nije nametnuo ni u Hajduku, odigrao je tek dvije utakmice, jednu čak i protiv Dinama, ali na kraju je završio na posudbama.

Nije Kovačić imao pretjerano uspješnu karijeru, igrao je i za Hrvatski Dragovoljac, a na kraju ga je klub iz Novog Zagreba proslijedio u Makarsku. Ipak, 22-godišnjaku se isplatio sav trud jer na kraju je ipak dobio priliku u klubu koji je tri puta osvajao Bundesligu, četiri puta kup i klub koji je igrao finale Kupa UEFA-e.

Autor: