NEVIĐENA SITUACIJA U ZAGREBU: U jednoj godini igrat će se dvije Lige prvaka!

Autor:

Nakon što je u Kragujevcu izborio drugi krug Lige prvaka, odlučeno je kako će Nacional biti jedan od domaćina Elitne runde.

Veliko priznanje i vijest za hrvatski futsal stigla je iz sjedišta krovne nogometne organizacije (UEFA). Nakon što je u Kragujevcu izborio drugi krug Lige prvaka, odlučeno je kako će Nacional biti jedan od domaćina Elitne runde.

To znači kako će zagrebačka publika u Domu sportova moći uživati u predstavama najboljih momčadi starog kontinenta. Osim Nacionala u probrano društvo domaćina još su ušli susjedni Maribor te Sporting Lisabon i Kairat Almaty.

“Ovo je veliko priznanje našem klubu, ali i Gradu Zagrebu, a sada je na nama da se pokažemo kao vrhunski domaćini i organizatori. Veliko hvala UEFI što je prepoznala rad i trud Uprave našega kluba, te istinsko hvala na podršci Hrvatskom nogometnom savezu, koji je bio i ostao prava podrška našem klubu”, stoji na službenim stranicama kluba.

U prethodnom krugu su nastup u Elitnoj rundi izborili su još: ETO Gyoer (Mađarska), Brezje Maribor (Slovenija), Araz Naxčivan (Azerbajdžan), Feniks (Kosovo), Nikars Riga (Latvija), Hamburg Panthers (Njemačka), Sporting (Portugal), Real Rieti (Italija), EP Churdim (Češka), City’US Targu Mures (Rumunjska). Izravan plasman u Elitnu rundu imaju Jugra Yugorsk (Rusija), Dinamo Moskva (Rusija), Kairat Almaty (Kazahstan), Inter FS (Španjolska).

Jedan od četiri kluba koji su se izravno plasirali u Elitnu rundu bit će raspodijeljeni u različite skupine, a ostali će biti podijeljeni tako da će u dvije skupine biti jedan prvoplasirani i dvije drugoplasirane momčadi iz prehodnog kruga. U preostale dvije idu dva prvoplasirana i jedan drugoplasirani klub.

Samo pobjednici turnira Elitne runde izborit će mjesto na finalnom turniru koji će biti odigran od 27. do 30. travnja 2017.

Autor: