Photo: Borna Filic/PIXSELL

NEUGODNA SCENA: Joško Jeličić profesorski izrešetao nesprmenog i uplašenog ‘đaka’ Antu Čačića

Autor:

Jeličića je zanimalo, sasvim opravdano, zašto Kramarić nije dobio prednost ispred Rakitića, odnosno, zašto ga je uveo tek u posljednjim minutama utakmice, a naglasio je kako je izrazito nezadovoljan izvedbom Marija Mandžukića.

Izbornik hrvatske nogometne vrste odgovarao je na pitanja novinara nakon utakmice Hrvatske i Islanda u kojoj su vatreni slavili s 2:0 pogocima Brozovića, davao je Čačič uobičajene odgovore kako je zadovoljan i kako je bila zahtjevna utakmica, ali da je njegova momčad bila bolja. Za to vrijeme stručni komentator HRT-a napeto je čekao svoj red za pitanja ili bolje rečeno rešetanje Čačića. Nije siroti izbornik ni znao što ga čeka.

Jeličić je već nadaleko poznato kao kritičar bez dlake na jeziku, a često se usudi govoriti, kritizirati i pitati ono što se novinari ne usude. Baš je to napravio Čačiću pred očima cijele Hrvatske.

Jeličića je zanimalo, sasvim opravdano, zašto Kramarić nije dobio prednost ispred Rakitića, odnosno, zašto ga je uveo tek u posljednjim minutama utakmice, a naglasio je kako je izrazito nezadovoljan izvedbom Marija Mandžukića.

Čačić je djelovao pomalo izgubljeno i definitivno nije očekivao da će mu netko presjeći inače rutinsko odgovaranja na uobičajena novinarska pitanja ovako izravnim i konkretnim pitanjem. Stoga, Čačić je priznao da je Kramarić u boljoj formi, ali da je Rakitić zaslužio mjesto u prvih 11.

“Rakitić je danas igrao u 4-3-3 formaciji, htjeli smo biti sa što više igrala ispred njihove zadnje linije. Kramarić će biti korišten onoliko koliko ja smatram da treba igrati. Rakitić je stožerni igrač, a to ne znači da ostali nemaju priliku igrati. Kramarić je dosegao visoki nivo i pokazao je da se na njega može računati”, kazao je Čačić pa se malo zagledao u daljinu, “Ja bih vas htio zamoliti da hrvatska reprezentacija… Ovo nisu nogometni uvjeti, oni daju sve od sebe. Ponekad te izvedbe nisu bajne, ali ne bih ja zdrave zube vadio. Sjetimo se sugestija po pitanju Srne i Mandžukića… Smatram da je Rakitić još uvijek potreban reprezentaciji, naravno da od njega uvijek puno očekujemo”, pomalo zbunjeno i uplašeno će Čačić.

Jeličić, logično, nije bio zadovoljan takvim odgovorom pa je nastavio pritiskati Čačića. “Zanima me kako to da je Mandžukić imao toliko ubačaja na utakmici, a u 16-ercu nije bio dovoljno opasan. Recite mi zašto je to tako, pitam jer bih želio naučiti”, podbadao je dalje Jeličić pitanjima.

“Marija usmjeravam da bude koncentrian na 16-erca, ali nekad se javi u ulozi za koju bih volio da bude drugačija, ponekad se previše troši u drugim zadaćama”, završio je Čačić diskusiju s Jeličićem, a komentator HRT-a ostao je kratak za konkretne odgovore.

Autor: