Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

NESVAKIDAŠNJI PODVIG TORCIDE: Prevalili dvije tisuće kilometara kako bi se osvetili ruskim navijačima (FOTO)

Autor:

Torcida je itekako dobro zapamtila što su im Rusi napravili, a osvetu su servirali šest godina kasnije i to u Irskoj na utakmici Dunalka i Zenita u Europskoj ligi.

Većina ljudi ni ne zna na koje sve načine ‘ratuju’ današnje navijačke skupine. Navijačka scena odavno je prerasla puko mlaćenje, vrijeđanje, psovanje i demoliranje, a posljednjih godina aktualizirala se krađa transparenata. Vjerovali ili ne i navijači Hajduka, Torcidaši sudjeluju u jednoj takvoj.

Naime, prije šest godina navijačka vojska Zenita iz Sankt Petersburga, ukrala je Torcidi transparent i bubnjeve i od tada traje ‘rat’ između tih dviju navijačkih skupina.

E sada, Torcida je itekako dobro zapamtila što su im Rusi napravili, a osvetu su servirali šest godina kasnije i to u Irskoj na utakmici Dunalka i Zenita u Europskoj ligi. Pripadnici splitske navijačke skupine ‘skoknuli’ su u dvije tisuće kilometara udaljen Dublin samo kako bi se osvetili navijačima Zenita. Rusi, kojima je krađa transparenata i ponižavanje protivničkih navijačkih skupina rekreacija, nisu ni sanjali da će im Torcidaši baš u Irskoj i to šest godina kasnije, vratiti za spačku.

Torcida se na društvenim mrežama pohvalila ranim plijenom, odnosno, oduzetom zastavom. Premda će mnogi reći kako je ovakav način nadmetanja djetinjast i besmislen, ipak on ima svoje čari. Eto, pitanje je kada će i gdje osvanuti navijači Zenita kako bi uzvratili navijačima Hajduka…

Autor:

ZADNJE VIJESTI