Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

NEOBIČNA RASPODJELA PREMIJA ZA KUP! Hajduk isplaćuje ogroman novac Kosu i Brancu, u Dinamu kaotično

Autor: Bruno Herljević

Iako nije riječ o milijunskim svotama i hrvatski nogometni Kup nosi neku vrstu premije za šampiona. Ako Hajduk osvoji kup igrači i treneri će među sobom podijeliti između 150 tisuća i 200 tisuća eura. Iznos je teško procijeniti jer premije nisu definirane klupskim pravilnikom već su definirane u ugovorima i imaju varijable poput minutaže.

Ono što je zanimljivo kod Hajudka, premije će biti isplaćene i smijenjenima, predsjedniku Ivanu Kosu te sportskom direktoru Mariju Brancu koji će dobiti po 25 tisuća eura.

Kod Dinama premije nisu definirane pravilnikom, ali može se dogoditi da čak ne dobiju niti kune. Proteklih godina važilo je pravilo da se premije za uspjehe u domaćim natjecanjima samo daju ako je momčad izborila neko od dva velika europska natjecanja, Ligu prvaka ili Europsku ligu. Ove sezone Dinamo je ispao u pretkolima Europske lige.

Ako se već odluče isplatiti premije bit će najviše problema s onim premijama za trenere. Bjelica je došao prije nekoliko dana, ali igrat će utakmicu za naslov prvaka, što je ujedno i najveća utakmica. Jurčević je pak odradio veliki posao s Rijekom, a Cvitvnović je odradio tri utakmice, doduše lakše, ali je i statistički je najzaslužniji za Kup.

Prava zavrzlama za čelnike Dinama. Možda ne bit trebali mijenjati trenere i stručne stožere kao na pokretnoj traci, a možda je jednostavnije ove sezone ne isplatiti premije?

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.