Neobična priča bivšeg Dinamovca: Kako je propala nogometna renesansa skupocjenog Joze Šimunovića

Autor: Bruno Herljević

Igrač je to kojeg ne pamtimo po spektakularnim igrama, već po tome što je kao nogometni anonimac prodan iz Dinama u Celtic za 7.5 milijuna eura, ali i po ovome bi također mogao biti zapamćen.

Jednu od najintrigantnijih priča posljednjeg dana prijelaznog roka ima hrvatski nogometaš, Jozo Šimunović. Igrač je to kojeg ne pamtimo po spektakularnim igrama, već po tome što je kao nogometni anonimac prodan iz Dinama u Celtic za 7.5 milijuna eura. Imao je Jozo tešku karijeru u škotskom prvaku. Ozljede su ga udaljile s terena na gotovo cijelu sezonu, a ovoga ljeta trebao je proživjeti svoju prvu nogometnu renesansu u karijeru.

Bio je na pragu prelaska iz Celtica u Torino, ali cijela stvar završila je poprilično neobično. Šimunović je došao u Torino, obavio je lječničke preglede, ali je na koncu njegov transfer, začudo, propao. Povukla se priča kako je pao na pregledu i da se zato Torino povukao, ali sam igrač ponudio je drugu stranu priče.

Šimunović se obratio javnosti preko svojeg Twitter profila i objasnio kako je propao transfer.

“Puno toga je rečeno proteklih par dana. Preferiram pričati samo na terenu, ali ovaj put želim nešto reći navijačima Celtica koji su me uvijek podržavali što mi je kao igraču puno značilo. Iza mene je turbulentan period, počevši od ozljede pa do transfera u Torino. Samo želim reći da nije istina da nisam prošao liječnički pregled u Torinu. Sve je bilo odlično, potpuno sam zdrav i u formi. Transfer se nije ostvario jer je Torino u posljednji trenutak želio promijeniti već postignuti dogovor sa Celticom.

I najvažnije od svega.

Glavom sam u Celticu i 100 posto sam usredotočen na teren i izazove koji su preda mnom. Zdrav, treniram s momčadi, a trener će naravno odlučiti kada ću početi igrati. A kad počnem, mogu vam obećati jednu stvar: Dat ću i više od maksimuma, sve za Celtic”, poručio je Šimunović.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.