Aymeric Genin

Neobična poruka predsjednika Lyona uoči ogleda s Dinamom: ‘Mi ne želimo proći dalje’!

Autor: Bruno Herljević

Francuskoj momčadi dovoljan je samo bod kako bi osigurao europsko proljeće i nastavak natjecanja u Europskoj ligi, a pobjedom bi još ostao u igri za osminu finala Lige prvaka.

Dinamo i Lyon sastaju se u 20 i 45 na Maksimiru u petom kolu natjecanja po skupinama Lige prvaka. Francuskoj momčadi dovoljan je samo bod kako bi osigurao europsko proljeće i nastavak natjecanja u Europskoj ligi, a pobjedom bi još ostao u igri za osminu finala Lige prvaka.

Ipak, kako Lyon, kao i Dinamo, ne pripada elitnim europskim bogatašima koji su se prošetali skupinama Lige prvaka, njihova je želja ne prođu dalje u Ligu prvaka. “Ne bi li bilo bolje otići u Europsku ligu kao trećeplasirani i omogućiti našim navijačima gledanje više utakmica? Jasnio je svima kako je lakše prolaziti kroz Europsku ligu nego kroz Ligu prvaka”, rekao je predsjednik Lyona Jean-Michel Aulas.

Čovjek je u pravu jer Lyon, realno, nema prevelike šanse u Ligi prvaka pored svih silnih bogataša i ‘dream-teamova’, ali zato u Europskoj ligi ima. Najvažnije premije Lige prvaka su odnijeli, to su one koje se dijele prilikom ulaska, a kako su im šanse za osvajanjem LP su im ionako minimalne, tako će se vjerojatno bolje snaći u Europskoj ligi.

Lyon trenutno ima četiri boda i kasni za vodećom Sevillom šest bodova, a za prolazak među najboljih 16 u Europi treba im pobjeda protiv Dinama i poraz Seville od Juventusa te na koncu slavlje u zadnjem kolu s golom više od andaluške momčadi.

Ovom ishodu može se radovati i Dinamo jer to u prijevodu znači da bi Lyon trebao kiksati u Zagrebu, a Dinamo bi možda mogao zabiti počasni gol ili čak uzeti koji bod.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.