Pixsell: Goran Kovacic/Marko Jurinec/ Marko Lukunic/PIXSELL

NEKIMA ĆE PASTI MRAK NA OČI: Dosudio najsmješniji penal ikad, a dijelit će pravdu na velikom derbiju!

Autor: Bruno Herljević

Možda i najvažniju utakmicu ove sezone sudit će osječki sudac, često osporavani, Damir Batinić, odlučio je povjerenik za suđenje Igor Pristovnik. Utakmica Dinama i Rijeke, koja je na rasporedu u nedjelju u 17 sati, možda je i najbitnija utakmica u proljetnom dijelu prvenstva i mogla bi definirati pobjedika HNL-a.

Utakmicu Dinama i Rijeke na Rujevici u nedjelju u 17 sati sudit će Batinić, s pomoćnicima Borutom Križarićem iz Čakovca, Goranom Patakijem iz Đakova i sugrađaninom Daliborom Conjarom.

Hajduk nakon pobjede na Maksimiru i dalje ima velik zaostatak za Dinamom, ali ako svladaju Slaven na Poljudu, približit će se Dinamu na svega šest bodova. Rijeka ima šanse za naslovom samo u teoriji, jer kasne 15 bodova za zagrebačkom momčadi, ali uspiju li nadigrati Dinamo, mogu pomoći Hajduku.

Nažalost, u fokusu svake utakmice u HNL-u je suđenje. Malo koje kolo prođe bez kardinalnih sudačkih grešaka, eto o sucu Tihomiru Pejinu i greškama na derbiju Dinama i Hajduka, piše se već danima, a sudac Damir Batinić, nažalost, također ima nezgodan sudački renome.

Batinić je autor jednog od najsmješnijeg penala u povijesti Prve HNL. Podsjećamo, prošle sezone Dinamo je igrao kod Cibalije i silno je trebao pobjedu kako bi držao korak s Rijekom. Do 90. minute bilo je 1:1, a onda je Soudani odlučio simulirati, Batinić je nasjeo i pokazao penal.

Inače, Batinić je vjerojatno najbogatiji hrvatski sudac. Samostalni je obrtnik koji se suđenjem bavi isključivo zbog ljubavi prema nogometu. Prema informacijama starim nekoliko godina, vlasnik je ugostiteljskog objekta i suvlasnik građevinske tvrtke.

Batinić je navodno beskrupulozan sudac koji je navodno svojevremeno prekinuo simuliranje igrača uz riječi: “Odmah ustani ili te pet minuta neću pustiti u igru”. Igrač je odmah ustao.




Navodno je jednom prilikom i Mamiću rekao što ga ide. Poznat je i po dobrim odnosima s bivšim dopredsjednikom HNS-a i šefom Komisije nogometnih sudaca, Željkom Širićem.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.