FOTO: YouTube

NE MOGU SE POMIRITI S ISPADANJEM: SAD organizira ‘Mundijal za luzere’

Autor: Željka Orešković

Velikani, koji su šokirali neplasmanom na Svjetsko, ipak će imati priliku nastupati

Kvalifikacije, ali dokvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Rusiji zaista su bile šokantne. Mnogi velikani, koji su desetljećima bili stalni gosti Mundijala diljem svijeta, ispali su i nećemo ih gledati idućeg ljeta.

Ipak, Amerikanci, loši gubitnici kakvi jesu, smislili su “prvenstvo najvećih razočaranja” preko kojeg će barem malo probati ublažiti sramotu, ali financijske gubitke. Tamošnji nogometni savez potvrdio je da kreću u realizaciju projekta preko vlastite promotorske kuće Soccer United Marketing.

USSF još uvijek razmatra hoće li SAD, Italija, Nizozemska, Čile i Gana (među ostalima) igrati turnir ili će to biti serija prijateljskih utakmica, koje će se igrati diljem amerike i to prije početka Svjetskog prvenstva. U svakom slučaju nogometni obožavatelji moći će gledati velikane, samo ne u Rusiji već na drugom kraju svijeta.

Italija će, naime, nakon 60 godina, prvi put propustiti Svjetsko prvenstvo, SAD, pak, prvi put nakon 1990. neće sudjelovati. Nizozemska, koja je posljednja dva puta osvojila srebro i broncu, te Gana, jedna od najjačih afričkih reprezentacija, propustit će mundijal prvi put nakon 2002. godine. Ni dvostruke uzastopne prvake Južne Amerike, Čileance, nećemo gledati u Rusiji.

Amerikanci računaju na sve te velikane , ali i na još neke iz Srednje i Južne Amerike.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.