Flickr.com
Flickr.com

NAVIJAČIMA ARSENALA PAST ĆE MRAK NA OČI: Guardiola krenuo u lov na mladog Topnika (VIDEO)

Autor:

Manchester City namjerio se na mladu zvijezdu Europskog prvenstva i najkvalitetnijeg beka Arsenala.

Kao što to biva nakon svakog velikog nogometnog natjecanja, u ovom slučaju nakon Europskog prvenstva, mnoge klubove uhvati ‘ludilo’ za pojedinim igračima. Dovoljne su samo dvije, tri utakmice u kojima igrač pokaže svoj talent, a već ga juri tucet europskih velikana. Naš je primjer, eto, Marko Pjaca, a Španjolski je primjer, mladi Arsenalov bek, Hector Bellerin. Inače dijete Barcelona, Bellerin se ipak pronašao kod Wengera u Arsenalu.

Nakon dobrog nastupa na Euru, vlak zainteresiranih dobio je još nekoliko vagona. Za njegove usluge su tako zainteresirani PSG, Atletico Madrid, Bayern, Barcelona, Manchester United i Manchester City. Klubovi sve bogatiti jedno od drugog. Wenger će tu imati zaista malo manevarskog prostora jer svi ti klubovi mogu ponuditi i više nego izdašne svote novca za odštetu.

No, Bayern je za sada zaletio pregovore jer je Alaba potpisao novi ugovor, a Atleticu je Bellerin ipak malo preskup, kao i Barceloni, što znači da su u realnoj utrci ostali Manchesteri i PSG, tvrdi Mundo Deportivo.

Bellerin se u Arsenalu brzo nametnuo i zacementirao svoje mjesto jer Topnici ionako nemaju najbolja rješenja na desnoj strani. No, pojavila se informacija kako Pep Guardiola silno želi Bellerina u redovima Cityja i kako je za to spreman izdvojiti 51 milijun eura. Gotovo je nemoguće zamisliti da će Arsenal ovu ponudu odbiti jer im treba novac za nova pojačanja kojima žele napasti vrh Premiershipa.

No, ne treba isključiti iz utrke moćni PSG koji vjerojatno mogu ponuditi i više, no jedan je faktor, prema Mundu, presudan, a to je Pep Guardiola. On i Bellerin poznaju se još iz omladinske škole Barcelona, a odnos im je navodno vrlo dobar pa bi ga lakše mogao nagovoriti na transfer.

Cityju također kronično nedostaje desni bek, Zabaleta je na izlazu, a Sagna ima već 33 godine, stoga se Bellerin čini kao prihvatljiva i izgledna opcija.

>>> JE LI ZAISTA BAŠ TOLIKO VRIJEDAN? Mourinho za veliku zvijezdu daje 180 milijuna eura!

photo by:

Autor:

ZADNJE VIJESTI