Navijač dobio zatvorsku kaznu zbog nacističkog pozdrava! Obrana mu nije bila baš uvjerljiva

Autor: HINA

Navijač s istetoviranom brojkom "88" što je kod za "Heil Hitler", već je osuđen 2013. jer je na Facebooku zaželio "sretan rođendan" Hitleru.

Navijač bečkog Rapida osuđen je na 18 mjeseci strogog zatvora zbog nacističkog pozdrava na nogometnoj utakmici u glavnom gradu Austrije.

Muškarac od 39 godina smjesta je dobio zabranu pristupa stadionu nakon tog događaja do kojeg je došlo 13. kolovoza 2016. na susretu prve lige između Rapida i Moedlinga.

Navijač s istetoviranom brojkom “88” što je kod za “Heil Hitler”, već je osuđen 2013. jer je na Facebooku zaželio “sretan rođendan” Hitleru.

Na saslušanju u Beču u ponedjeljak opovrgao je da je želio napraviti političku gestu na utakmici što nije uvjerilo porotnike, po austrijskom tisku.

Usvojen 1947. austrijski zakon protiv bilo kakvog djelovanja ili govora inspirirana nacizmom jedan je od najstrožih u Europi.

Autor:HINA
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.