Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

NASTAVAK SUĐENJA ZDRAVKU MAMIĆU: Svjedoci: ‘Radove smo obavljali bez naknade’

Autor: HINA

Nisu se mogli sjetiti tko je još sudjelovao u tim radovima, jer da osobe koje su tamo radile ne poznaju.

U nastavku suđenja bivšem čelniku GNK Dinama Zdravku Mamiću i ostalima na osječkom Županijskom sudu u utorak su dvojica svjedoka ustvrdila kako su radove na izgradnji kuće prvookrivljenog Milana Pernara obavili bez naknade, ali se nisu mogli sjetiti tko je još sudjelovao u tim radovima, jer da osobe koje su tamo radile ne poznaju.

Svjedok obrane Ivan Mihaljević kazao je kako je kao Pernarov susjed sudjelovao u izvođenju radova na kući, kao što je pomagao i drugim prijateljima, te da za obavljanje radova nije dobio novac niti ga je tražio, jer je to radio u svoje slobodno vrijeme.

Iako je izrazio uvjerenje da je bilo i drugih susjeda koji su pomagali u izgradnji Pernarove kuće, svjedok se nije mogao sjetiti njihovih imena, a na upite optužbe nije se mogao sjetiti ni kad su počeli radovi na kući okrivljenog Pernara, koliko je trajala gradnja, kao ni tko je sve sudjelovao u obavljanju ostalih radova.

Svjedok Mato Ždero koji se, kao Pernarov rođak, odrekao “blagodati nesvjedočenja”, rekao je kako je Pernaru obećao urediti okoliš oko kuće, a za te radove, koje su uz njega obavili njegov brat i susjed, nije dobio novčanu naknadu. Po njegovoj procjeni, ti bi radovi, za slučaj da ih je netko obavio uz naplatu, mogli vrijediti oko 30 tisuća kuna.

“Za vrijeme dok smo obavljali radove na uređenju okoliša, u kući je bilo i drugih majstora, ali se ne sjećam što su radili, niti ih poznajem”, kazao je svjedok.

Sudska rasprava nastavlja se 6. veljače.

Zdravku Mamiću, njegovu bratu Zoranu, bivšem direktoru Dinama Damiru Vrbanoviću te porezniku Milanu Pernaru u Osijeku se sudi zbog optužbi da su Dinamo, izvlačenjem novca, oštetili za nešto manje od 116 milijuna kuna, a državni proračun za barem 12,2 milijuna kuna neobračunatog i neplaćenog poreza i prireza.




Autor:HINA
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.