‘Nakon što nismo došli na vrh Eura konačno moramo pokazati svoj autoritet!’

Autor: Andrija Kačić Karlin

"U ponedjeljak u 20.45 igramo protiv Turske na svom Maksimiru. I to pred praznim tribinama, jer moramo odslužiti kaznu zbog događaja sa svastikom, kao i zbog mnogih prethodnih izgreda navijača. Neću sad o tome, makar je žalosno da se nogomet mora igrati pred praznim tribinama, čini mi se da Fifa prije tako kažnjava samu sebe, nego druge".

Ćiro Blažević ne miruje, osim što je stalno na putovanju sudjelujući u izbornoj kampanji Malana Bandića na listi za dijasporu “trener svih trenera” s nestrpljenjem očekuje i početak kvalifikacija z asvjetsku smotru za dvije godine u Rusiji. Spremno priča:

“Priznajem, zanima me start hrvatske reprezentacije u ovim, svjetskim kvalifikacijama. U ponedjeljak u 20.45 igramo protiv Turske na svom Maksimiru. I to pred praznim tribinama, jer moramo odslužiti kaznu zbog događaja sa svastikom, kao i zbog mnogih prethodnih izgreda navijača. Neću sad o tome, makar je žalosno da se nogomet mora igrati pred praznim tribinama, čini mi se da Fifa prije tako kažnjava samu sebe, nego druge. Ovako ispada da su navijači koji su pripravljali izgrede došli na svoje i pobijedili. Ne, ni u kojem slučaju se ne slažem s takvim kažnjavanjem saveza i reprezentacije”.

Može li orijentir za ovu utakmici biti dvoboj protiv Turske na nedavnoj europskoj smotri?

“S tom utakmicom sam bio, štono se kaže, baš stopostotno zadovoljan. Svaki naš igrač dao je najviše što je mogao, epilog je bio krasna utakmica i sjajna hrvatska pobjeda.

“Nedavno smo, sjećamo se svi skupa, igrali protiv turske momčadi na otvaranju europske smotre u Parizu. Da igrali? Naša je momčad Tursku doslovce pomela s terena, od prve minute je dominirala, potom i zabijala ne ostavljajući momčadi Fatiha Terima niti najmanju nadu. S tom utakmicom sam bio, štono se kaže, baš stopostotno zadovoljan. Svaki naš igrač dao je najviše što je mogao, epilog je bio krasna utakmica i sjajna hrvatska pobjeda. No, ne zavaravajmo se, zacijelo su i Turci iz te utakmice izvukli neke poučke. K tome, atmosfera praznog stadiona zna deprimirajuće djelovati na domaću momčad, sve su to čimbenici o kojima moramo razmišljati. Čitam da izbornik Ćaćić ima probleme s ozljedama, da je upitan dolazak i nastup Rakitića, nastaju teškoće s vratarom Subašićem”…

Je li hrvatska reprezentacija kvalifikacijske skupine za SP u Risiji”?

Kakvu nogometnu reprezentaciju imamo – nema druge nego biti favorit. Ova prva utakmica je nevjerojatno bitna. Hrvatska igra teške kvalifikacije, u konkurenciji Turske, Ukrajine, Finske, Islanda i Kosova valja nam biti prvi. Jer, mi smo ipak tu neupitni autoriteti. Uostalom, drugo mjesto nosi rizik, dodatne kvalifikacije. Imamo takav kadar igrača da bi sve osim prvog mjesta bilo velik neuspjeh. Ali, ruku na srce, Island se bolje plasirao na Euru od nas, Turci su željni osvete, Ukrajinci velike priredbe u svom susjedstvu, a Kosovo će biti sve samo ne bezazlen suparnik. Tu mjesta za kiks nema, kamoli u prvoj domaćoj utakmici.




Dakle, pred Modrićem i momčadi je veliki imperativ. U zadnje vrijeme su pokazali da se znaju nositi s imperativom. No, presudne će biti odluke trenera, izbornika Ćaćića. I sam je priznao da će ove kvalifikacije biti teže nego prošle, europske, gdje smo se isto izvlačili u zadnji trenutak. Sad je vrijeme, ako do Eura nismo otišli najdalje, da pokažemo autoritet”!

Autor:Andrija Kačić Karlin
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.