Photo: Igor Kralj/PIXSELL

‘NAJGORE MI JE BILO KADA ME ĆIRO OPTUŽIO DA SAM PRODAO UTAKMICU’: Oprašta se legenda BiH nogometa

Autor: Bruno Herljević

Legenda bosanskoherceovačkog nogometa, Zvjezdan Misimović, oprašta se od reprezentacija u prijateljskoj utakmici protiv Crne Gore 28. svibnja u Zenici. Uz njega odlaze još i Vedar Ibišević te Emir Spahić. Ovaj trojac odigrao je 260 utakmica za BiH reprezentaciju i Savez ih je odlučio nagraditi oproštajnom utakmicom.

Uoči ‘oproštajke’ Misimović je govorio za portal BiH.ba. “Nadam se da će biti fina utakmica, pun stadion, dobra atmosfera. Sigurno da će to biti jedan poseban dan za mene, Vedu i Spahu. Jedva čekam, normalno”, rekao je Zvjezdan Misimović, koji danas obnaša i dužnost savjetnika Izvršnog odbora Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine.

Misimović je debitirao 2004. godine kada je momčad vodio Baka Slišković, a od tada do sad je odigrao 84 utakmice i zabio 26 golova, a karijeru je zaključio na SP-u u Brazilu protiv Nigerije.

Baš mu je plasman na Svjetsko najdraži trenutak karijere, a najgori ga veže uz Ćiru. “Najbolji je trenutak sigurno bio plasman na Svjetsko prvenstvo u Brazilu. Nema sumnje u to. Možda najgori moment bio je kada me Ćiro optužio da sam prodao utakmicu”, otkrio je Misimović aludirajući na uzvratnu utakmicu doigravanja 18. studenoga 2009. u Zenici protiv Portugala.

Tada je u igri bio plasman na Svjetsko prvenstvo u JAR-u 2010. godine, a Misimović je utakmicu propustio zbog navodne ozljede i već nekoliko dana nakon što je BiH ispala iz baraža, Misimoić je igrao za Wolfsburg. To je nagnalo tadašnjeg izbornika Ćiru Blaževića da posumnja u lojalnost Misimovića prema reprezentaciji.

“Bio je duša naše ekipe. Da je bio na visini zadatka u Lisabonu i igrao u Zenici, išli bismo na Svjetsko prvenstvo. Kako je za nas bio ozlijeđen, a tri dana kasnije je bio najbolji igrač Wolsfburga? Miske je kriv što Bosna ne ide na Svjetsko”, izjavio je to svojevremeno Ćiro.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.