NAJBOGATIJI NOGOMETNI KLUBOVI NA SVIJETU: Reala s vrha skinuo nogometni velikan koji čak ne igra ni Ligu prvaka

Autor: Bruno Herljević

Zanimljivo je kako Realu nije pomoglo ni osvajanje 11. naslova Lige prvaka, a još je pao i na treće mjesto, iza najljućeg rivala, Barcelone koja ima 620.2 milijuna eura, a Real ima sto tisuća eura manje.

Real Madrid ipak nije najbogatiji klub na svijetu. Madridski klub 11 godina je držao prvo mjesto na svijetu prema prihodima tijekom sezone, ali ove godine ‘skinuo’ ih je klub koji čak niti ne igra Ligu prvaka, a posljednji puta kada se nalazio na prvom mjestu igrala se sezone 03/04. Prema Deloitteovoj tablici najbogatini klub svijeta je Manchester United.

Premda je u sezoni 15/16 bio rezultatski izrazito neuvjerljiv, u prvenstvu je završio peti, izborena je tek Europska liga, a ranije u sezoni je ispao iz Lige prvaka i završio u EL gdje je ispao već u drugoj nokaut rundi, Manchester United na kraju je ipak imao najveće prihode. Mančesterski crveni klub uprihodio je rekordnih 689 milijuna eura, a ogroman rast ostvaren je od prodaje marketniških prava, ulaznice i potrošnje posjetitelja.

Ovi se rezultati računaju za prošlu sezonu, a tek treba vidjeti koliko će zaraditi na Pogbi i Ibrahimoviću, neki su čak procijenili da je Pogbin transfer vrijedan gotovo 100 milijuna eura već odavno otplaćen kroz marketing i prodaju.

Baš su ti komercijalni prihodi prema Deloitteu najvažniji faktor kod rasta prihoda, ali Man Utd niti ove sezone ne igra Ligu prvaka tako da bi se Real ili Barcelona mogla probiti na vrh ove ljestvice za sljedeću godinu.

Zanimljivo je kako Realu nije pomoglo ni osvajanje 11. naslova Lige prvaka, a još je pao i na treće mjesto, iza najljućeg rivala, Barcelone koja ima 620.2 milijuna eura, a Real ima sto tisuća eura manje. Bayern je na četvrtom mjestu s 592 milijuna eura., a prošle godine bio je na petom. City se po prvi puta probio na peto mjesto s 524.9 milijuna eura. Engleski su klubovi ipak najbrojini među najbogatijih dvadeset, našlo ih se čak osam. Arsenal ima 468 milijuna, Chelsea 447 milijuna, Liverpool 403 milijuna eura i nalaz se na sedmom, osmom i devetom mjestu. Tottenham je 12. s 279 milijuna eura, a Leicester je na 20. mjestu sa 172 milijuna eura.

 




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.