Nacional Zagreb

Nacional dominirao protiv Kragujevca i na kraju doživio težak poraz, kobne su bile kontre…

Autor: Bruno Herljević

Premda su Zagrepčani bili bolja momčad tijekom cijelog dvoboja i dominirali su parketom, što govori i omjer udaraca 33:17 koji ide na stranu Nacionala, ipak su previše toga promašili, a Kragujevac je dobro iskoristio svoje prilike.

Nacional je poražen na otvaranju UEFA Futsal kupa. U dvoboju prvog kola od aktualnog hrvatskog prvaka bolji je bio domaćin tunira – Ekonomac iz Kragujevca, koji je pobijedio s visokih 5:1. Premda su Zagrepčani bili bolja momčad tijekom cijelog dvoboja i dominirali su parketom, što govori i omjer udaraca 33:17 koji ide na stranu Nacionala, ipak su previše toga promašili, a Kragujevac je dobro iskoristio svoje prilike.

Nacional je u prvom dijelu imao veći omjer udaraca prema vratima čak 17 udaraca uputili su prema vratima Kragujevčana, dok su domaćini pucali četiri puta i u ta četiri udarca jedna je lopta ušla u gol. Jelovčić je izgubio loptu na srediti terena, a prema Biliću se sletio Azerbajdžanac Borisov i gurnuo mu loptu kroz noge. U prvih 20 minuta Novak je uspio pogoditi vratnicu, a s gol-crte su Kragujevčani uspjeli iščupati udarce Jelovčića, Perića i Čujeca, za ne povjerovati…

Početkom drugog dijela Nacional je poravnao fantastičnim golom Tihomira Novaka, kapetan je povukao kontru, riješio se svojeg čuvara i onda sjajno matirao domaćeg vratara Momčilovića. Cijela dvorana zapljeskala je Novakovom potezu.

No, u 34. minuti Ekonomac stiže do novog vodstva, zahvaljujući velikoj greški, Zagrepčani su primili gol nakon svojeg kornera. Domaćin je presjekao jedno dodavanje i krenuo u brzu kontru koja je rezultirala pogotkom Valenka za 2:1. Svega tri minute kasnije, Matijević ponovo iz kontre podiže na 3:1 i tu je bio kraj.

Nacional se raspao i do kraja susreta primio još dva pogotka. Rnić je iz daljine opalio i pogodio za 4:1, a u predzadnjoj minuti Borisov je upisao svoj drugi gol za konačnih 5:1. Trener Nacionana, Kujtim Morina, nije imao na raspolaganju Amadeua i Mordeja, odnosno, svoja najjača ovosezonska pojačanja.

U drugoj utakmici skupine 4 bjeloruski Lidselmash je sa 3:1 svladao grčku Athinu ’90.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.