Photo: Davor Javorovic/PIXSELL
Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

NA TRIBINAMA I DALJE ‘VESELO’: Navijači vrijeđali Savez, Kohorta pogrdno skandirala treneru Intera

Autor:

Većih ekscesa na svu sreću nije bilo, ali uvrede su ipak pljuštale.

U okviru projekta “Izravna prevencija navijačkoga nasilja” promatrači HHO-a pratili su utakmice 2. kola Prve HNL, te su na temelju izravnog uvida i prikupljenih podataka zabilježili sljedeća događanja:

NK INTER – NK OSIJEK 0 : 2

Utakmica 2. kola Prve HNL odigrana je 23. srpnja 2016. u Zaprešiću u 21.00 sat pred oko 400 gledatelja, među kojima je bilo oko pedesetak pripadnika Kohorte (navijači NK Osijek).
Utakmica je protekla u fer i korektnom ozračju, uz kontinuirano navijanje pripadnika Kohorte tijekom cijelog susreta. Jedini eksces u prvom poluvremenu dogodio se u 28. minuti, kada su pripadnici Kohorte skandirali „HNS pederi, nogomet ste sje*ali“, a u drugom poluvremenu (71. minuta) dio pripadnika Kohorte kratko vrijeme skandira treneru Intera „Samire, Turčine“.
Nakon prvog postignutog pogotka gostiju u 48. minuti, nekoliko pripadnika Kohorte je krenulo prema igračima Osijeka koji su došli do ograde stadiona kako bi pozdravili navijače, međutim redarska služba je pravodobno reagirala te su se navijači u miru vratili na svoja mjesta.

HNK RIJEKA – NK ISTRA 1961 4 : 1

Utakmica 2. kola Prve HNL odigrana u Rijeci 22. srpnja 2016. u 20.00 sati na stadionu Rujevica pred oko 4.000 gledatelja, među kojima je bilo oko 700 pripadnika Armade (navijači HNK Rijeka) i dvadesetak pripadnika Demona (navijači NK Istra 1961).
Već u 9. minuti pripadnici Armade skandiraju „Istarske pi*ke“, a u 35. višekratno skandiraju „HNS pederi, nogomet ste sje*ali“. Do kraju utakmice navijanje je bilo korektno osim u 70. minuti kad pripadnici Armade skandiraju „Istarske pi*ke“, te nakon toga „Tovarske sluge“.

HNK HAJDUK – GNK DINAMO

Utakmica 2. kola Prve HNL a koja je trebala biti odigrana u nedjelju 24. srpnja 2016. godine odgođena je za 10. kolovoz 2016. godine, iz razloga što Dinamo u utorak 26. srpnja 2016. godine igra prvu utakmicu trećeg pretkola Lige prvaka.

Autor:

ZADNJE VIJESTI