Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Na Mamića pucali srpski plaćenici za nagradu od 50 tisuća maraka?!

Autor: DNEVNO.HR

Postoji vjerojatnost da je taj spomenuti novac iz kriminalnog miljea povezan baš s napadom na Zdravka Mamića

Premda se istrazi o pucanju na Zdravka Mamić u blizini Tomislavgrada, još ne nazire kraj, policijske i sigurnosne službe na tragu su informacije koja kaže kako se u kriminalnom podzemlju u posljendnje vrijeme dosta spominje veći iznos novca koji bi trebao biti iskorišten za počinjenje teškog kazenog djela.

Napadač(i) ili naručitelj pucnjave još nisu pronađeni, ali službe su registrirala kako je u pitanju 50 tisuća maraka koje su zabilježene kao nagrada za izvršenje kaznenog djela. Tužiteljstvo i MUP Hercegbosanske županije započeli su raditi na provjeri navoda je li taj novac, kao i izvršitelji potencijalnog atentata međusobno povezani, tvrdi Vecernji.ba.

Postoji vjerojatnost da je taj spomenuti novac iz kriminalnog miljea povezan baš s napadom na Zdravka Mamića jer je teško povezati toliku svotu novca s nečim drugim u tom područuju BiH. Policija je također na tragu neslužbenim informacijama da su dvojica srpskih plaćenika angažirana za napad na Mamića. Ipak, postoje indicije kako su napad izveli amateri. Prema pisanju Večernjeg.ba, dio policijskih navoda jest da niti jedan profesionalac ne bi propustio pokupiti čahuru od metka (na mjestu događaja nađena je čahura 7.65 mm), ali opet nije baš jednostavno s tako velike udaljenosti pogoditi nekoga u tijelo, pogotovo ne s malim kalibrom uz koji se vežu pištolji marke Zastave, Berretta, pa čak i Škoripion. Činjenica je da su počitinelji znali gdje će se Mamić nalaziti toga dana, napad je stoga klasificiran kao sačekuša jer su napadači također iskopali dio zemlje, postavili grmlje i vjerojatno su boravili tamo neko vrijeme.

Svjedoci su vidjeli kako dvije osobe bježe, a s mjesta s kojeg su pucali jasno se vidi spomen-obilježje Mamićeva oca. Policija je okarakterizirala ovaj slučaj kao pokušaj ubojstva.

Postoji mogućnost da su napadači pobjegli u Hrvatsku jer se napad dogodio u blizini granice, a u istragu se uključio i MUP RH.

Autor:DNEVNO.HR
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.